Edirne'de tek tırnaklı hayvanlara çip takılacak

Özellikle başıboş gezen atlara çözüm bulmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyleyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, kentte at, eşek ve katırlara çip takılacağını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2014 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Edirne'de tek tırnaklı hayvanlara çip takılacak

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'de özellikle başıboş gezen atlara çözüm bulmak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların Türkiye'de ilk kez uygulanacağını ve önemli sonuçlar elde edileceğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Ben ilk defa atların bu şekilde salıverildiğini, diğer yerlerde mera ve otlaklarda, yaylalardaki salmaları Edirne'de caddelerde gördüm. Edirne'de en yoğun caddelerde, insanların arasında bile atların dolaştığını gördüm. Hakikaten can ve mal güvenliğini tehlikeye düşüren hayvanların sokaklarda dolaşması hoş bir manzara değil. Şimdiye kadar hep sokak hayvanı dediğimiz kedi, köpekle ilgileniyorduk. Şimdi sahipsiz hayvan deyince başka bir faktörle karşılaştık. Bunun için ne önlem alınabilir, bakanlık düzeyinde görüşmeler yapıldı."

Şahin, hayvanların cilt altına hayvanın yaşı, sahibi, sahibinin adresi, kimliği, telefon numarası gibi bilgilerin yer aldığı çip takılacağını aktararak, "Bu çip hayvanın uygun bir yerine, görünmeyen bir yerine yerleştirilecek. 10-15 metre uzaktan okuyan makinelerle hayvanın kime ait olduğu belirlenecek. Gerektiğinde cezai müeyyide uygulanacak. Buna sadece at değil, eşek ve katır da dahildir" diye konuştu.

Projeyi, Edirne Belediyesi ile yürüteceklerini belirten Şahin, uygulamanın Türkiye'de ilk olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber