Avukatların sorgu oyunu

Paralel yapıya yönelik soruşturmada tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 49 şüpheliden 29'unun sorgusu dün sabaha karşıtı tamamlanabildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 30 Temmuz 2014 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatların sorgu oyunu

HİLAL YILDIRIM

Saat 03.30'da ara veren hakim sabah 09.30'da yeniden ifade işlemine başlamak istedi ancak avukatların boykotu ile karşılaştı. Avukatların çeşitli bahaneler üretmesi üzerine ifade işlemi 12.30 sıralarında 3 saat gecikmeli başlayabildi. Paralel yapıya yönelik 'casusluk ve yasadışı dinleme' operasyonunda mahkemeye sevk edilen 49 kişinin sorgusu 3 gündür devam ediyor. Şüpheli avukatlarının günlerdir mahkemede istenilen saatte hazır bulunmadıkları için sorgu da bir türlü bitmiyor. Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün de bulunduğu 29 kişinin sorgusu bittikten sonra 03.30'da sorguya ara verildi. Günlerdir sorguyu uzatmaya çalışan avukatlar sabah 09.30'da yine hazır olmadığı için sorguya 12.30'da başlanıldı.

Doktordan ilginç istek

Gözaltına alınan emniyet görevlilerinden bazılarının doktordan 'yerde yatırıldığı için hasta olmuş' şeklindeki rapor istediği öğrenildi. Şüpheli polislerin avukatları ile birlikte gittikleri hastanenin doktoru tarafından bu talepleri geri çevrildi. Oyalama taktikleri bununla da sınırlı kalmadı. Yunusemre adlı bir komiser ifade işlemi sırasında adının ayrı yazıldığı gerekçesiyle tutanaklara itiraz etti.

İftara gittiler mahkemeyi beklettiler

Pazar akşamı iftar için verilen bir saatlik aranın ardından hakim 16'ncı sıradaki Serkan Durmaz'ın ifadesinin alınacağını belirtmişti. Durmaz'ın avukatlarının Bahçeşehir'e iftara gittiğinin bildirilmesi üzerine hakim avukatı hazır olan bir şüphelinin ifadesini almak istemiş avukatlar ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün ifadesinin alınmasını istemişti. Atayün'ün ifadesinin uzun süreceği gerekçesi ile pazartesi sabahı alınacağını ifade eden hakim Çiçek, yaşanan krizin ardından 3 saatlik gecikme ile ifade işlemine devam edebilmişti.

SORGU 2 SAAT GEÇ BAŞLAYABİLDİ

Duruşma salonuna geç gelerek sorguyu geciktirmeye çalışan avukatlara tepki gösteren hakim Çiçek, daha sonra şüpheli Kahraman'ın suçlamalarını okuyarak sorguya başlamak istedi. Ancak Kahraman'ın avukatları sadece suçlamayı okuyup sorguya geçilemeyeceği öne sürerek, emniyet ve savcılıkta alınan ifadelerin tamamının okunmasını, ardından da eklemek istediği ifade olup olmadığının sorulmasını istediler. Hakim Çiçek ise avukatların 09.00'da mahkemeye gelmeyerek sorguyu saatlerce geciktirdiğini belirterek daha fazla vakit kaybetmemek için sorguya bu şekilde devam edileceğini bildirdi. Aynı kriz diğer şüphelilerde de yaşandı. Avukatlar, şüphelilerin kendi avukatları varken barodan atanacak avukatın sorguya giremeyeceği, şüphelilerin baro avukatlarını kabul etmeyeceğini belirtti. Nöbetçi hakim ifade işlemlerine devam etmek isterken bir grup avukat adliye önünde açıklama yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber