MİT TIR'larının komutanı gitti

Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili yürütülen idari soruşturma kapsamında Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna ile aynı birimde çalışan yüzbaşı, astsubay düzeyinde 5 subay görevinden alındı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Temmuz 2014 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT TIR'larının komutanı gitti

Müfettişlerin raporunda, İstihbarat Komutanlığı'nın MİT elemanları için farklı isimlerle 3 kez mahkeme kararlarıyla telefonlarının dinlemeye alındığı, Suriye'ye gidecek TIR'ları organize eden MİT elemanlarının ise 1 ay boyunca takip edildiği belirtildi.

20 KİŞİ GÖREVDEN ALINDI

MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklamak' suçlamasıyla sürdürülen adli soruşturmanın yanı sıra jandarma içerisinde de idari soruşturma başlatılmıştı. Müfettişlerin hazırladıkları rapor doğrultusunda, Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna ile aynı birimde çalışan Yüzbaşı Hakan Gençer, Astsubaylar Gültekin Menge, Mahmut Özcan ile Halil İbrahim Köse görevlerinden alındı. Ankara ve Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda toplamda 20 kişi görevden alınırken, 50'ye yakın personelin ise görev yerleri değiştirildi.

MİT AYLARCA DİNLENMİŞ

Müfettiş raporunda, Ankara ve Adana Jandarma İstihbaratı'nın, MİT'in çok özel görevlerle donatılmış elemanlarını, mahkemeden farklı isimlerle alınan kararlarla aylarca dinlediği belirtildi. Teknik delillerle sabitlenen dinlemelerin ardından Adana Savcılığı'na ihbar yapılması üzerine savcılığın operasyon kararı vererek TIR'ları durduğu kaydedildi. TIR'ların Suriye'ye gönderilmesini organize eden MİT elemanlarının ise TIR'ların durdurulmasından 1 ay önce takibe alındığı, Ankara ve Adana Jandarma İstihbaratı'nın ortak hareket ettiği kaydedildi. Soruşturma dosyasına da giren rapor doğrultusunda jandarmadan yeni isimlerin de soruşturmaya dahil edileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber