10 milyon emekli vatandaş bankaların yakın takibinde

Türkiye'de 10 milyonu bulan emekli sayısı bankaların iştahını kabartıyor. Bankalar emekli maaşını transfer edenlere çeyrek altın, 300 TL ödül puan, kredi faizlerinde indirim gibi avantajlar sunuyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
10 milyon emekli vatandaş bankaların yakın takibinde

Ayfer Arslan

Ekonomi yönetiminin geçen yıl sonu aldığı önlemlerle kredilerdeki artış hızı son 4 yıldır ilk kez yüzde 20'lerin altına gerilerken, bankalar tasarruf ürünlerine ağırlık veriyor ve mevduat portföylerini büyütmeye yönelik hamleler yapıyor. Bankaların son gözdesi ise emekliler.

Türkiye nüfusunun yüzde 50'sinin 30 yaş altında olmasına rağmen 2000'li yıllardan bu yana yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı giderek artıyor. Özellikle 50 yaş üstü müşterilerin önemli bir kısmının emekli maaşı ile beraber ilk kez banka ile tanışması da sektör açısından yeni bir müşteri potansiyeli anlamına geliyor. Birbirinden çekici kampanyalarla emekli maaşını getirenlere 300 liraya kadar para puan vaat eden bankalar, hesap işletim ücreti ve havale masraflarını da sıfırlıyor. Bankalar böylece bu kampanyalar ile kredi kartı, ihtiyaç ve taşıt kredisi gibi çapraz ürünleri de pazarlama fırsatını yakalıyor.

AKBANK'TAN 200 TL CHİP-PARA

Maaşını Akbank şubelerine transfer eden tüm SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine 200 TL chip-para hediye eden Akbank emeklilerin maaş hesaplarından hesap işletim ücreti ve havale masrafı da almıyor. TEB de maaş ödemelerinin transfer edenlere 350 TL Bonus veya World puan hediye ediyor.

Şeker maaşı eve teslim ediyor

Şekerbank, şubeye gidip maaşını alamayacak durumda olan emeklilerin maaşlarını evlerine teslim ediyor. 20 ilde sunulan ve diğer illerde de başlatılması planlanan hizmet ile bu kapsamdaki emekliler maaşlarını elden alabiliyor. Ayrıca sigorta hizmeti de sunuluyor. Sigorta kapsamında ferdi kaza ve acil sağlık teminatı yanında 'ATM Hırsızlık Teminatı' ile maaş alınan ATM çevresindeki hırsızlıklara karşı 1.500 TL'lik garanti sağlıyor.

Yapı Kredi'de ücretsiz havale, sağlık hizmeti

Yapı Kredi 36 ay boyunca emekli maaşını banka şubelerinden almayı taahhüt edenlere 300 lira kazanma fırsatı sunuyor. Ayrıca maaş hesaplarından hesap işletim ücreti almıyor. Havale işlemleri ücretsiz. Medline Acil Sağlık hizmeti de ücretsiz.

Garanti Bankası hesap işletim ücreti almıyor

Emekli maaşını Garanti'ye getirenlere bir çeyrek altın hediye eden Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, "Maaşın yattığı vadesiz hesaptan Hesap İşletim ücreti alınmıyor. İndirimli faiz ve 3 ayda bir ödeme seçeneğiyle kredi imkanımız var" dedi.

ING Bank 4 yıl kalana 2 çeyrek altın veriyor

Emekli maaşını ING Bank'a taşıyan ve 4 yıl ING Bank'tan almayı taahhüt eden emeklilere 2 çeyrek altın hediye edilen kampanya kapsamında ING Bank'tan 10.000 TL 36 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanan emekliler 1 çeyrek altın daha kazanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber