Ordu'da bir doktor darp edildi

Ordu'da Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İrfan Fırat, hasta yakınları tarafından darp edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da bir doktor darp edildi

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Uzm. Dr. İrfan Fırat, çocuklarıyla ilgilenmediği iddiasıyla hasta yakınları tarafından darp edildi. Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzm. Dr. İrfan Fırat, darp raporu aldı.

Saldırıyı kınayan Ordu Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Enginyurt, saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında şikayetçi olduklarını belirterek, "Artık yeter" dedi.

Enginyurt, şu açıklamayı yaptı: "Bir sağlık çalışanını, bir doktor arkadaşımızı görevi başında darp edenleri şiddetle kınıyoruz. Kendini bilmez bu şahıs aynı zamanda orada sağlık hizmeti almayı bekleyen onlarca hastayı da mağdur etmiştir. Ordu Tabipler Odası olarak bu vahim hadisenin yakinen takipçisi olacağız. Hukuk sistemimizin en iyi şekilde işleyeceğine ve gerekli cezanın en kısa sürede verileceğine inancımız tamdır. Bu kişi çocuğunu emanet ettiği ve yardım beklediği bir doktoru darp ederek insanlığa sığmayacak bir davranışta bulunmuştur. Sağlık camiamızın Ordu Tabipler Odası olarak olayın yakından takipçisi olacağının bilinmesini isteriz. Bu ve bunun gibi vahim hadiseler sağlık çalışanlarının hizmet şevkini kırmaktadır. Sağlık personeline yapılan bu çirkin saldırıların artık son bulması adına gerekli yasal yaptırımların en erken zamanda hayata geçirilmesi için gerekli tüm başvuruların Ordu Tabipler Odası olarak yapılacağını taahhüt ediyoruz. Sağlık çalışanlarına yapılan şiddete artık yeter demek istiyoruz."

METİN AKYÜREK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber