Sağlık personeline özür ziyareti

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde 3 gün önce yakınlarının ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle doktor, sağlık personelleri ve özel güvenlik görevlilerine saldıran Dündaran ailesi mensupları, dün hastaneye gelerek doktor ve sağlık çalışanlarından özür diledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık personeline özür ziyareti

Karlıova ilçesinde 3 gün önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mehmetcan Dündaran (62) adlı vatandaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle hastanede doktor, sağlık personelleri ve özel güvenlik görevlilerini darp eden Dündaran ailesi mensupları, olaya gösterilen tepkiler üzerine dün hastaneye gelerek doktor ve çalışanlardan özür diledi. Ak Parti Karlıova ilçe Başkanı İlyas Bingöl'ün devreye girmesi ile 3 gün önce hastanede olay çıkaran Dündaran ailesinin mensupları Hastaneye geldi. Hastanede saldırdıkları doktor Esra Yırtar ile bir araya gelen köylüler, kendisinden özür dileyerek af diledi. Köylüler, ayrıca hastanede yaşanan olay sonrasında oluşan zararı karşılayacaklarını da söyledi.

Doktor Esra Yırtar ise, köylüleri af ettiğini ifade ederek. kendisine yapılan bu saldırının bir daha gerçekleşmemesini ümit ettiğini söyledi. Doktor Yırtar, "Hastamızı ben kırk beş dakika geri döndürmek için büyük çaba sarf ettim, oysa hasta tıbben ölmüştü. Ama, ben bir umut hastayı geri getiririm diye mücadele ettim. Bana ve arkadaşlarıma yapılan saldırı beni çok üzdü, ben bu saldırıyı hak etmedim. Üstelik bir bayan olarak hiç hakketmedim"dedi. Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sedat Orhan da, doktor Yırtar'ın tayinin çıktığı ve burada değil de memleketinde ailesi ile birlikte Bayramını kutlaması gerekirken, Hastanedeki doktor sıkıntısından dolayı Bayramda Karlıova'da kaldığını ifade ederek, "Bu kadar fedakar bir doktora yapılan saldırı ayrıca bizi çök üzmüştür"diye konuştu.

Serkan BİNGÖL/KARLIOVA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber