Yurt dışında tedavi olacak hastalara kolaylık

Yurt içinde tedavileri yapılamadığı için yurt dışına gönderilecek hastaların işlemleri artık sadece Ankara'da yapılmayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt dışında tedavi olacak hastalara kolaylık

- Selma Bıyıklı Adabaş

Yurt dışı sevk raporları bundan böyle İstanbul'da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir'de ise Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de verilebilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Sağlık Bakanlığı, Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan yurt dışı sevkleriyle ilgili düzenlemeyi birer yazıyla ilgili kurumlara bildirdi.

SGK'nın Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna gönderdiği yazıda, yurt icinde tedavileri yapılamayan genel saglık sigortalılarıyla bunların bakmakla yukumlu oldugu kisilerin ilgili hastanelerden aldıkları "Yurtdısına Tedaviye Gonderileceklere Iliskin Saglık Kurulu Raporu"nun, daha önce Ankara Numune Egitim ve Arastırma Hastanesinden teyit edilmesinin zorunlu olduğu, yogunlugun azaltılabilmesi icin yapılan düzenlemeyle Istanbul Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastırma Hastanesi ile Izmir Yenisehir Egitim ve Arastırma Hastanesi (eski ismi Tepecik Egitim ve Arastırma Hastanesi) yurt dısı tedavi icin duzenlenen saglık kurulu raporlarını teyide yetkili hastaneler olarak belirlendiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunca il genel sekreterliklerine gönderilen yazıda ise SUT'taki düzenleme anımsatılarak, hizmetin aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması için hakem hastane olarak belirlenen bu iki hastanede gereken önlemlerin alınması ve düzenlemenin diğer sağlık kuruluşlarına da bildirilmesi istendi.

SUT'ta yurt dışı raporlarıyla ilgili yapılan düzenlemeyle bundan sonra hastalar sağlık kurulu raporlarını teyit için Ankara'ya gelmek zorunda kalmayacak, bu işlemler İstanbul ve İzmir'deki söz konusu iki hastanede de yaptırılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber