AİHM Bilgi Notları Türkçe'ye çevrilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AİHM Bilgi Notları Türkçe'ye çevrilecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin İçtihatlarına İlişkin Bilgi Notları Türkçe'ye Tercüme Edilerek Uygulamacıların İstifadesine Sunulmaktadır.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) özel önem arzettiğini düşündüğü karar özetlerini içeren ve Mahkeme'nin içtihat veri tabanı HUDOC'ta periyodik olarak yayınlanan Bilgi Notları (Information Notes), Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü İnsan Hakları Daire Başkanlığı tarafından Türkçe'ye tercüme edilerek AİHM'in ve İnsan Hakları Daire Başkanlığının web sayfalarında yayınlanmıştır.

Mahkeme'nin İçtihat Bilgi ve Yayınlar Dairesi tarafından derlenerek HUDOC'ta yayınlanan "Bilgi Notları" AİHM Yazı İşleri Müdürlüğü'nün özel önem arzettiğini düşündüğü karar özetlerini içermektedir.

Aylık periyotlar halinde İngilizce ve Fransızca olarak 30 Kasım 1998 tarihinden itibaren hazırlanan bilgi notlarından bu zamana kadar AİHM'in web sayfasında toplam 172 Bilgi Notu yayınlanmıştır. 2013 yılı başından beri yayınlamakta olan Bilgi Notlarının tercüme edilmesine İnsan Hakları Daire Başkanlığınca başlanılmış olup, 2013 yılında yayınlanan bilgi notlarının 8'inin tercümesi yapılarak İnsan Hakları Daire Başkanlığı web sayfası ile HUDOC veri tabanında yayınlanmıştır. AİHM tarafından hazırlanan bu bilgi notlarının tercüme ve yayınlanmasına gelecekte de devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber