Emniyette 'paralel yapı' ile ilgili gün boyu yaşananlar

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nce hazırlanan raporda, yasa dışı dinlemelere takılan siyasetçi, gazeteci ve iş adamlarının ifadelerine yer verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2014 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyette 'paralel yapı' ile ilgili gün boyu yaşananlar

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği'nce hazırlanan raporda, dönemin emniyet görevlilerince sahte isim kullanılarak dinlenilen siyasetçi, gazeteci ve iş adamlarının, "emniyetteki paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "müşteki" sıfatıyla alınan ifadelerine yer verildi.

Raporda, gerçek isimleri yerine yargıyı yanıltmaya yönelik yanlış ve eksik isim bilgileri kullanılarak dinlenildiği belirtilen bazı isimlerin konuşmalarıyla ilgili detaylar da yer aldı.

Rapora göre, gazetecilerden Fatih Altaylı ile Aydın Doğan'ın vergi davalarına bakan mahkemenin hakimi, kendilerini yasa dışı dinleyen sorumlulardan şikayetçi oldu.

''Hiç kimseye farklı muamele yapılmamalıdır''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AA'ya yaptığı açıklamada, emniyetteki "paralel yapı" operasyonu ile ilgili, "Bu tür hadiseleri bir daha kimsenin cesaret edemeyecek bir mekanizmanın da kurulması gerekiyor. O nedenle bunların gerekli ve hak ettikleri cezaya çaptırılması bu açıdan son derece önemli" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın da, hukuk devletinin gereklerinin herkes için işletilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hiç kimseye farklı muamele yapılmamalıdır. Ben bunu Balyoz davasında yargılanan askerler için de dile getirmiştim, şimdi ne davasıysa bunun adı, bu dava nedeniyle yargılanmakta olan emniyet mensupları için de dile getiriyorum. Kim olursa olsun, hangi kesim olursa olsun, yasalar ayrımsız bir biçimde işletilmelidir. Yargı bağımsız bir yapıya kavuşturulmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber