373 hakimin kişisel verilerini ele geçirmiş

Yüzlerce hakim ve savcının kişisel verilerini yasadışı yolla ele geçiren eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Seçen için, görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Ağustos 2014 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
373 hakimin kişisel verilerini ele geçirmiş
Nazif KARAMAN

Hükümeti devirmeye yönelik 17 ile 25 Aralık darbe girişimleri sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili iken unvanları alınarak Gebze'ye düz savcı olarak atanan Fikret Seçen'in, İstanbul Adliyesi'nde görevli 373 hakim ve 196 savcının kişisel verilerini yasadışı şekilde kişisel verilerini elde ettiği ortaya çıktı. Hakim ve savcıların şikayeti üzerine Adalet Bakanlığı'nın hakkında yargılama talep ettiği Seçen'e, görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açıldı.

ŞİKAYET ETTİLER

19 Eylül 2012'de Tunceli Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, lojmanın önünde silahlı saldırıyla şehit edilince Adalet Bakanlığı, koruma tedbirleri çerçevesinde hakim ve savcılara uygun fiyata tabanca temin imkanı sundu. İstanbul Adliyesi'nde de tabanca almak üzere müracaatta bulunmak isteyen hakim ve savcılar oldu. Başsavcı Turan Çolakkadı bu işin takibi için Başsavcı Vekillerinden Fehmi Tosun'u yetkili kıldı. Tosun'a Mali Yönetim Bürosu'ndan Mustafa Gökçe yardım edecekti. Fakat Başsavcı Vekili Fikret Seçen İstanbul Adli Sicil Müdürlüğü'ne yazı yazarak İstanbul Adliyesi'nde görevli 373 hakim 196 savcıya ait kişisel veri niteliğindeki adli sicil bilgilerini istedi. Üstelik bilgisi istenen hakim ve savcılar arasında silah talebinde bulunmayanlar da yer aldı. Silah talebinde bulunmayan hakim savcıların bilgilerinin neden alındığı anlaşılamadı. Bazı hakim ve savcıların bu durumdan rahatsızlık duyarak konuyu Adalet Bakanlığı'na şikayet konusu yapmaları üzerine Adalet Bakanlığı da konu ilgili inceleme başlattı. Adalet başmüfettişi tarafından yapılan inceleme sonucu düzenlenen raporda, Fikret Seçen ile dönemin İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet komisyonu Başkanı Sabri Bayındır'ın suç işledikleri ve yargılanmaları talep edildi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü de raporu bakan onayına sundu. Bakanın da uygun görmesi üzerine dosya dava açılmak üzere en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu adliye olan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

YARGILAMA YARGITAY'DA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Fikret Seçen ve Sabri Bayındır hakkında görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle iddianame düzenledi. Hazırlanan iddianamede şüphelilerin Adli Sicil Kanunu'na aykırı hareket etmek suretiyle görevi kötüye kullanma suçunu işledikleri, 2802 sayılı Hakimler Savcılar Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca birinci sınıf hakim-savcı olmaları sebebiyle yargılamalarının Yargıtay görevli dairesince yapılması istendi.

YARGILANSIN RAPORU...

Adalet Bakanlığı raporunda Fikret Seçen ile dönemin İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Sabri Bayındır'ın yargılanması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber