Bomba yüklü araç 4 kez el değiştirmiş

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya geçen 13 Temmuz'da yapılan saldırıda kullanılan bomba yüklü aracın 4 kez el değiştirdiği tespit edildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Ağustos 2014 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bomba yüklü araç 4 kez el değiştirmiş

Tolga Şardan

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya yönelik 13 Temmuz'da gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrasında savcılık talimatıyla başlatılan adli soruşturma çerçevesinde araştırmaya başlayan polis, eylemle ilgili ipuçlarını değerlendirmeye aldı. Milliyet'in aldığı bilgiye göre saldırı sonrasında olay yeri incelemesi başlatan Şanlıurfa Emniyeti, öncelikle eylemde kullanılan bombalı aracın sahibini belirledi. Başkan Atilla'ya yönelik bombalı eylemde kullanılan otomobilin daha önce dört kez el değiştirdiğini belirleyen polis, bu satışların hiç birinin resmi kayıt altına alınmadığını ortaya çıkardı.

Eylemciyle yakınlık

Bombalı aracın izini süren polis, aracın eylemden iki gün önce Ahmet Hasan Derviş adlı Suriye uyruklu bir kişi tarafından satın alındığını saptadı. Bu tespit üzerine Derviş'in bağlantılarını araştıran polis, Akçakale - Ceylanpınar arasında minibüs çalıştran Hacı ve Mehmet A. adlı iki kardeşin adına ulaştı. Çok kısa sürede yapılan bu tespitler doğrultusunda, bombalı aracın son sahibi olan Suriyeli Derviş'in, Suriye'de savaşın başladığı süreçte yakınlık kurduğu Hacı A.'nın evinde kaldığını belirledi.

Halen olayın faili olarak savcılıkça aranan Derviş'in olaydan bir gün gece Hacı ve Mehmet A. ile biraraya geldiğini saptayan polis, Hacı A.'nın bombalı saldırı olduğu gün akşam saatlerinde Viranşehir'e giderek ilçede dolaştığı saptandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa programına katılmak amacıyla Ceylanpınar'dan hareket eden AKP'li belediye başkanı Atilla'nın zorunlu olarak Viranşehir'den geçecek olması nedeniyle ilçede bulunan Hacı A.'nın, Atilla'nın dönüşü sırasında araç konvoyunu izlediği anlaşıldı. Son yerel seçimlerde, daha önce BDP'de olan belediye başkanlığını AKP'ye kazandırması nedeniyle PKK'nın hedefi olan Atilla'nın Viranşehir'den çıkmasının ardından Ceylanpınar'daki kardeşi Mehmet A.'yı arayıp konvoyun geçtiğini bildirdiği tespit edildi.

Şüpheliler serbest bırakıldı

Yapılan araştırmalarda; Belediye Başkanı Atilla'nın konvoyunun Viranşehir'den Ceylanpınar'a geçişinden 3 dakika sonra Hacı A.'ya ait araç, güvenlik kameralarında tespit edildi. Araçla Viranşehir'den geçen Hacı A.'nn kardeşi Mehmet A.'yı aradığını tespit eden polis, bombalı aracın patladığı sırada Mehmet A.'nın telefon sinyallerinin olay yeri yakınında kayıtlara girdiği belirlendi. Bu tespitlerin ardından yapılan operasyonlarda polis, Hacı ve Mehmet A.'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Soruşturma çerçevesinde şüpheli Hacı A.'nın; eylemi planlayan ve gerçekleştiren Suriyeli Ahmet Hasan Derviş'le olayın ertesi günü Viranşehir'de buluştuğu anlaşıldı. Şüpheli Mehmet A.'nın ise; uzun süredir tanıdığı Suriyeli Derviş'i bomba konulan aracı satın alması ve sonrasında yardımda bulunduğu anlaşıldı. Soruşturma evrakınca savcılık 6 şüpheliyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Ancak, mahkeme yapılan değerlendirmede, şüphelilerin tutuklanmasına gerek olmadığı ve adli kontrol kararı verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber