Zorunlu hizmet yükümlüsü olanlar belirleniyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ağustos 2014 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorunlu hizmet yükümlüsü olanlar belirleniyor

OKUL VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE... ( ÖZELLİKLE OKUL MÜDÜRLERİMİZİN KONU İLE İLGİLİ HASSAS ÇALIŞMALARI GEREKMEKTEDİR )

İl Milli Eğitim Müdürlüklerince zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitine yönelik MEBBİS Modülüne yapılan girişlerde atamaya esas oluşturacak verilere ulaşılamamıştır.

Bu itibarla, öğretmenlerin zorunlu durumlarının tespitine ilişkin olarak Bakanlığımızca MEB KONTENJAN MODÜLÜNDE "Öğretmen Zorunlu Durum Tespiti" adında yeni bir menü kullanıcılara açılmıştır.

23/07/2014 tarihi itibariyle yeni modül üzerinden giriş yapılmaya başlanmış ancak girilen kayıtlar incelediğinde hatalı kayıt girişi yapıldığı tespit edilmiştir.

Buna göre zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin Yönetmelikte belirtilen özür durumları veya ilgili hükümlere göre kayıtları güncellenecektir. Söz konusu yeni ekrana veri girişi yapılırken yeni bir hatalı kayda sebebiyet vermemek için MEBBİS modülünde görünen ZORUNLU HİZMET bilgisinin doğru yada yanlış olduğunun kontrolünün yapılması gerekmektedir. MEBBİS Modülündeki bilginin kontrol edilmeksizin yeni modüle aktarılması halinde doğru bir güncelleme yapılamayacağının bilinmesi gerekmektedir.

Örneğin, MEBBİS Modülünde öğretmenin eş özrü olmasına rağmen, "Zorunlu Çalışma Yükümlüsü Değil" kaydı bulunmaktadır.

Bu durumdaki bir bilginin yeni modüle işlenirken "Ertelendi (Eş durumu özründen)" olarak düzeltilmesi gerekirken kontrol edilmeden yeni modüle aktarılması hatalı bir işleme sebep olacaktır.

Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde, zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin "Zorunlu Hizmet" bilgilerinin güncellenmesine dair işlem yapılırken yukarıda belirtilen benzer hatalı bilgi girişinin yapılmaması ve 04/08/2014 günü saat 09.00'a kadar güncelleme işlemlerin sonuçlandırılması gerekmektedir.

ÖĞRETMEN ATAMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Zorunlu hizmet için MEBBİS kayıtları nasıl güncellenmelidir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber