TEM polislerine firar soruşturması

Sahur operasyonunda gözaltına alınan polisler için yeni bir soruşturma başlatıldı. Çevik Kuvvet tarafından oluşturulan çemberle adliyeden çıkışları engellenen 49 kişi 'firar teşebbüsü' kapsamında soruşturulacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 07:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEM polislerine firar soruşturması

ESRA ALUS

Sahur operasyonuyla gözaltına alınan Polisler hakkında gözaltı sürelerinin bittiği gerekçesiyle adliyeden çıkmaya çalıştıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Çevik Kuvvet Şubesi Ekipleri tarafından oluşturulan çemberle adliyeden çıkışları engellenen 49 kişi 'firar teşebbüsü' kapsamında da soruşturulacak. Gözaltı süreleri dolduğu için Çağlayan Adliyesi'nin 5. katından, 3. kattaki fuaye alanına inerek 49 şüpheli polis dışarı çıkmak istemişti. Şüpheliler Çevik Kuvvet ekipleri tarafından çember içerisine alınmışlardı. Tutuklanan 31 kişi geçici olarak Metris cezaevi'ne sevk edilmişlerdi. Tutukluların Silivri Cezaevi'ne nakledilmeleri için gerekli işlemlerin başlatıldığı da bildirildi.

'Veremeyecek hesabımız yok'

17-25 Aralık soruşturmasını yapan ekibin başındaki eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve eski Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi dün İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcılığa haklarında soruşturma olup olmadığını sordu.

Adliye önünde açıklama yapan eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı, polislerin tutuklandığı 22 Temmuz operasyonundan sonra görsel ve yazılı medyada bazı yorumlar yapıldığına dikkat çekerek, "17-25 Aralık olarak tabir edilen büyük yolsuzluk rüşvet operasyonlarının gerçekleştiği döneme ilişkin o dönemde çalışan kolluk görevlilerinin de gözaltına alınacağı, onlara yeni bir operasyon yapılacağı, yanlarında bazı gazetecilerin de gözaltına alınacağı şeklinde yayınlar vardı. Bu yayınlar üzerine bizim kamuoyuna bir açıklama yapma zaruretimiz doğdu. Cumhuriyet savcılığına geldik" dedi. Saygılı, "Hiçbir yere kaçmıyoruz. İfademize başvuracaksanız, çağırın gelelim. Yok ikametimizde arayacaksanız ikametimizde bekliyoruz, buyurun gelin. Çünkü veremeyecek hiçbir hesabımız yok" diye konuştu.

Tutuklamalara itiraz

Tutuklanan polislerle ilgili itirazlar yapılmaya başlandı. İtirazlarla ilgili olarak ilk açıklamayı yasadışı dinlemeler iddiası kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol yaptı. Ataol, "Delillerin toplanamamış olması ve karartılabile-ceği" olarak tutanakta yer alan gerekçenin gerçekdışı olduğunu savundu. Ataol'un ardından da da TEM'de görev yapan 11 polisin avukatı Ömer Turanlı yaptığı itirazlar kapsamında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber