Yurtiçinde İşe Yerleştirme Yönetmeliğinde değişiklik

Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2014 00:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtiçinde İşe Yerleştirme Yönetmeliğinde değişiklik

6 Ağustos 2014ÇARŞAMBA

Resmi Gazete

Sayı : 29080

YÖNETMELİK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

YURTİÇİNDE İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ HAKKINDA

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 -25/4/2009 tarihli ve 27210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yurtiçinde İşe Yerleştirme Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan "İl/Şube Müdürlüklerini" ibaresi "İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezlerini", aynı fıkranın (g) bendinde yer alan "askeri hastanelerce kendilerine verilen sağlık kurulu raporu" ibaresi "sağlık raporu" ve "belgelendirilenleri." ibaresi "belgelendirenleri,"şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan"askeri hastanelerce kendilerine verilen "Sağlık Kurulu Raporu""ibaresi "Sağlık Raporu"şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"(2) Kurum, özel sektör işvereninin engelli talep tarihinden itibaren en geç on gün içinde, başvuranlardan nitelikleri uygun engellileri durumlarını ve niteliklerini belirten belgelerle birlikte işverenle görüştürür. İşveren bu görüşmeden itibaren engelli açığını, en geç on beş gün içinde, Kurum tarafından görüştürülenler ya da Kurum portalında kayıtlı diğer engelli iş arayanları bizzat seçerek veya kendi imkanlarıyla temin edeceği engelliler arasından karşılar. İşe alınanları ve alınmayanları, alınmayış nedenlerini de belirterek Kuruma bildirir."

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan"Engelli, eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan" ibaresi "Engelli ve eski hükümlü"şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik hükümlerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber