Baransu'nun gözaltına alınma nedeni

Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun, "terörle mücadele edenleri hedef göstermek", "basın yoluyla hakaret" ve "hakaret" suçlarından gözaltına alındığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2014 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baransu'nun gözaltına alınma nedeni

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde gece polisler tarafından gözaltına alınan Baransu, halen adliye nezarethanesinde tutuluyor.

Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülen Baransu, yeniden adliye nezarethanesine getirildi.

AA muhabirinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Mehmet Baransu'nun "terörle mücadele edenleri hedef göstermek", "basın yoluyla hakaret" ve "hakaret" suçlarından gözaltına alındığı belirtildi. Baransu hakkındaki 3 yakalama kararından 2'sinin Ankara, 1'inin de Adana Cumhuriyet başsavcılığından çıkarıldığı kaydedildi.


Gazeteci Özer Sürmeli, twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

1) anlaşılan şu ki baransu ifadeye çağırılıp da süre dolana kadar gitmediği için hakkında yakalama ve ifadeye zorla getirme kararı alınmış.,

2) büyütülecek bir mesele yok, kendisi yaygara koparıyor anlaşılan. aksi durumda önce emniyete götürülüp orada sorgulanırdı mesela..

3) mehmet baransu vakası: adliye'de fink at ifadeye gitme, yakalama kararı var diye polis görünce kaç, yakalanınca da "polis beni darp etti" :)


Mehmet Baransu gözaltına alındı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber