'Torba Kanun Tasarısı' TBMM Genel Kurulu'nda

Yazıcı, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2014 22:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Torba Kanun Tasarısı' TBMM Genel Kurulu'nda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Irak'ta IŞİD terör örgütünün zulmüne maruz kalmış sadece Türkmenler değil, ırkına, meşrebine, mezhebine bakılmaksızın mağdur olmuş tüm insanları elbette ki koruma kollama görevi bizim hudutlarımızın elverdiği ölçüde yapılmaktadır" dedi.

Yazıcı, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Hükümetin başından bu yana tüm unsurlarıyla Soma'daki faciaya maruz kalanların yanında olduğunu ifade ederek Soma faciasında mağdur olan insanların yaralarının sarılmasına çalışıldığını ve bu çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Irak'ta sadece IŞİD terör örgütünün sürgününe maruz kalan Türkmenler gibi ırkına, mezhebine bakılmaksızın mağdur olan tüm insanları koruma, kollama görevinin Türkiye'nin hudutlarının el verdiği ölçüde yapıldığına dikkati çeken Yazıcı, "Türkiye'ye giriş çıkışlar pasaportla yapılmaya devam etmektedir. Pasaportsuz olup da Türkiye'ye girmeye çalışan hayati tehlikesi olduğunu beyan eden, sığınma isteyen bir talep henüz vaki değil" diye konuştu.

Yazıcı, Türkiye'de uzun süreden bu yana bazı kamu işletmelerinin kuruluşlarının özelleştirildiğini anımsatarak şunları belirtti:

"Özelleştirme süreciyle işletmelerin devrini almış olan müteşebbisler yatırım yapmakta, faaliyetler devam etmektedir. Zaman geçtikçe ekonomik gelişmeler ve değişmeleri dikkate aldığımızda yargısal işlemin sonuçları itibarıyla hayatın gerçekleriyle örtüşmediği gözlenmiş bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla bu düzenleme yapılmıştır."

-"Milletimiz, çözüm süreci kazanmıştır"-

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu, kadına yönelik şiddette rakamların gittikçe yükselmeye başladığını ifade ederek üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranının yüzde 30'lara geldiğini bildirdi.

Türkiye'de tütün içme kullanım oranlarının OECD oranlarının üzerinde olduğuna dikkati çeken Topcu, kişi başına düşen doktor sayısı sıralamasında da OECD ülkeleri arasında sondan 2. sırada bulunduğunu, sağlığa en düşük oranda harcama yapan ülke olduğunu kaydetti.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tasarıdaki maddelere değinerek, tasarının beşinci bölümünün yasalara ve Anayasa en fazla aykırı madde ihtiva eden bölüm olduğunu savundu.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, torba yasa tasarısının işçilerin, emekçilerin hak ve özgürlüklerini gasbeden bir tasarı olduğunu iddia etti.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi Filistin'de yaşanan vahşeti nefretle kınayarak "Dün soykırımdan kaçan Musevilere sahip çıkan ecdadımızın yolundan giderek bugün vahşete maruz kalan Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmayı insani bir borç olarak görmekteyiz. Bütün dünya bu zulme sırtını dönse dahi biz Filistin davasına ve Filistinli kardeşlerimize sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Bu vesileyle bombardıman altında kalan ve şehit olan Filistin'deki kardeşlerimize Cenabıallah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın milletin tercihiyle cumhurbaşkanı olduğunu ifade eden Çelebi, milletin yeni Türkiye yolunda çok önemli bir süreci başarıyla tamamladığını söyledi. Çelebi, "Bu seçimi milletimiz, milli irade, kardeşliğimiz, dünya mazlumları, çözüm süreci kazanmıştır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber