Üniversite öğrencilerine gürültü engeli'

OMÜ Atakum Yerleşkesi'nde bazı bölümlerde öğrenim görenlerin, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun havalandırma ve klima sistemlerinin gürültüsünden olumsuz etkilendiği bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2014 13:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversite öğrencilerine gürültü engeli'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Devlet Konservatuvarı, Samsun Meslek Yüksekokulu ile Güzel Sanatlar Enstitüsü'nün bulunduğu Atakum yerleşkesinde öğrenim görenlerin, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun havalandırma ve klima sistemlerinin gürültüsünden olumsuz etkilendiği bildirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun her türünü desteklediklerini ancak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nun havalandırma ve klima sistemlerinin gürültüsünün öğrencileri olumsuz etkileyip, eğitim kalitesini düşürdüğünü öne sürdü.

Spor salonunun Atakum yerleşkesinin bitişiğinde olduğunu ve en küçük gürültünün bile dersliklerde, müzik atölyelerinde hissedildiğini ileri süren Eker, ''Spor salonunun havalandırma ve klima sistemlerinin motor aksamlarının çıkardığı gürültü müzik bölümü özel yetenek sınavlarını ve diğer eğitimleri ciddi biçimde etkileniyor. Öğrenciler ve öğretim üyelerimiz ciddi anlamda rahatsız oluyor. Kaliteli ve verimli bir eğitim yapılamıyor. İşitsel ve duyusal anlamda eğitim veren, sanatçı yetiştiren bir kurumda böyle gürültü kirliliğinin olması eğitimimize büyük bir darbe vuruyor'' dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerini gürültü kirliliği hakkında defalarca uyardıklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Eker şöyle devam etti:

''Spor salonunun havalandırma ve fan sistemleri çok büyük gürültü yapıyor. Bütün yerleşke gürültüye maruz kalıyor. Oysa ki burada hassas eğitimler veriliyor. Bir müzik aletinden çıkan notanın yanlış okunması veya algılanması eğitimi etkiliyor. Gürültü çok fazla. Motorların çıkardığı ses desibel olarak bir iş makinesinden daha fazla. Bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadı. Burada geleceğin sanatçılarını, müzisyenlerini yetiştiriyoruz. Burası üniversitemizin ana yerleşkesinden çok farklı bir alan, doğanın içinde. Bu yönüyle de tercih edilen bir alan ancak gürültü kirliliği özel yetenek sınavlarımızı da çok etkiledi. Normalde verilen müzik eğitimi ve ses çalışmalarını da etkiliyor. Konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.''

-''Üniversitenin şikayetini dikkate alıyoruz''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise OMÜ Rektörlüğünce yapılan şikayetlerin üzerine Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'ndaki havalandırma sistemleri ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade etti.

Spor salonu yapılırken havalandırma ve klima sistemlerinin yerlerinin gürültü dikkate alınmadan yapıldığını kaydeden Özyurt, ''Üniversitenin şikayetini dikkate alıyoruz. Gürültü kirliliği oluşmaması için ne yapabiliriz bunun arayışı içindeyiz. Ses filtreleri ve sesi geçirmeyecek duvar panelleri ile olayı çözmek istiyoruz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber