Postacılardan 'motor' eylemi

Bursa PTT Başmüdürlüğü'nde çalışan postacılar, kullandıkları motorların can güvenliklerini tehlikeye attığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2014 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Postacılardan 'motor' eylemi

Postacılar, 2006 yılında ihale ile alınan motorlarının can güvenliklerini tehlikeye attığı gerekçesiyle basın açıklaması yaptı. PTT Bursa Başmüdürlüğü önünde yapılan eylemde, postacılar pankartlar açıp sloganlar attı. Birlik Haber-Sen'e bağlı postacılar, can güvenliklerinin sağlanmasını ve çalışma şartlarının iyileştirmesini istedi.

Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Sabri Uğur, "Bilindiği gibi Bursa PTT Baş Müdürlüğü, il ve ilçelerde posta dağıtım hizmetlerinin önemli bir kısmını araçlı ve motorlu olarak yapıyor. Başmüdürlüğümüz bünyesinde 2006 yılında alınan motorlar bugüne kadar kullanıldıkları için yıprandı. Arızalı olan motorların tamirat giderleri kendi fiyatlarını geçti. Hurdaya ayrılması gereken motorları kullanmak zorunda bırakılıyoruz. Arızalı motorlar dağıtımda kullanıldığı için kazalar meydana geliyor. Trafikte can güvenliğimiz tehlikededir. Önemli yatırımlar ve yenilikler yapan kurumuzun asli işi olan dağıtım hizmetlerinde kullanılan motorları yenilemesi lazım. Bizler yetkili sendika olarak bu konuda kurumumuzu bilgilendiriyoruz. Son günlerde Türkiye kamuoyunda ve kurumumuz nezdinde özellikle iş güvenliği ön plandı. Bir an önce işlerimizin emniyetli bir şekilde yapılabilmesi için motorlarımızın yenilenmesinin ve gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından postacılar işlerinin başına geri döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber