İstanbul Ankara arası yüksek hızlı konfor

İstanbul-Ankara arasını 3.5 saate indiren hızlı tren; konforda uçakla, fiyatta otobüsle yarışıyor. Biletini 3 gün önce alanlar 27 liraya Ankara'ya seyahat ederken, hızlı tren seferleri yüzde 95 doluluk oranıyla çalışıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 22:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Ankara arası yüksek hızlı konfor

Murat Düzyol

YÜKSEK Hızlı Tren (YHT) projeleri hayal olmaktan çıktı. Artık uzak o kadar uzak değil. İstanbul Ankara arasında YHT ile günde 12 sefer yapılıyor ve 6 bin kişi taşınıyor. Özellikle iş adamlarının ve mühendislerin ilgi gösterdiği hızlı tren seferleri zaman ve konforda uçakla yarışıyor. Yeniden düzenlenen tren saatleri Eskişehir, Ankara ve Konya gibi kentlerde günübirlik toplantı,konferans ve eğitim için giden işadamlarının yeni tercihi oldu. Hızlı tren seferleri yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet veriyor. İstanbul'dan hareket eden tren 1 saat gibi kısa bir sürenin sonunda körfezi geçiyor ve Sapanca istasyonuna varıyor. O noktaya kadar ortalama 110 km hızla ilerleyen tren Arifiye'den sonra hızını 250 km'ye çıkarıyor. Bu yüksek hızda bile trende en ufak bir sarsırntı ve gürültü yaşanmadan konforlu bir şekilde seyahat ediliyor. İzmit istasyonundan sonra kahvaltı servisinin yapıldığı Yüksek Hızlı Tren'de 250 km hızla ilerlerken çay keyfi yapabilirsiniz. yolcu.tcdd.gov.tr ve mobil TCDD uygulamaları ile bilet aldığında cep telefonlarına gelen mesajla trenlere binilebiliyor. Biletler seyahatten 3 gün önce alınırsa yüzde 50 indirimli. İnternet satışında yüzde 5 ekstra indirim var. Ayrıca öğretmen, öğrenci indirimleri ile 27 TL'ye seyahat mümkün.

Emniyet kemeri yok

Koltuklarının geniş ve rahat bir malzemeden tasarlandığı trenlerde uçağın ve otobüsün aksine savrulmanın ve hava boşluğunun olmaması nedeniyle emniyet kemersiz güvenli bir yolculuk yapılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber