Öğretmen atamalarındaki sıkıntı çözüldü

Memurlar.net'in ilk gün gündeme getirdiği, Öğretmen atama sürecinde yaşanan sıkıntı çözüldü gibi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ağustos 2014 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen atamalarındaki sıkıntı çözüldü

Memurlar.net'in ilk gün gündeme getirdiği, Öğretmen atama sürecinde yaşanan sıkıntı çözüldü gibi.

Meclis son olarak, 13 Ağutos'ta toplanmıştı. Torba kanun tasarısının görüşmeleri sırasında, saatler gece yarısı 02:29'u gösterirken, grupların ortak kararıyla ve Meclis başkanvekilinin "Bundan sonra da Komisyonun bulunamayacağı anlaşıldığından, alınan karar gereğince gündemde bulunan işleri sırasıyla görüşmek için Anayasa ve İç Tüzük gereğince 1 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum." sözleriyle tatile girmişti.

Memurlar.net olarak, henüz kimse daha farkına varmamış iken, 14 Ağustos'ta, "tasarıda öğretmen atama izinlerini içeren maddenin de bulunduğu ve bu maddenin yasalaşmaması halinde öğretmen atamalarının Ekim ayının ortasına sarkabileceğine" dikkat çekmiştik.

İlk bir çok aday durumun önemini kavramasa da, (zira bazı adayların torba tasarıda yer alan maddenin kabul edilmiş olmasını yeterli görüyordu. Oysaki kanun bir bütün olarak Mecliste kabul edilmedikçe ve Resmi Gazetede yayımlanmadıkça yürürlüğe giremiyordu) haberimiz hem medyada hem de siyasi ve bürokratik düzeyde ilgi çekti. Haberden sonra bürokratlar sıkıntıyı siyasilere aktardı ve nasıl bir çözüm bulunabileceği konusunda fikir alış verişi yapıldı.

Hemen ikinci günden itibaren medya ilgi göstermeye başladı.

İlk olarak Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Anadolu Ajansına bir açıklama yaptı ve Cumhurbaşkanlığı yemin törenin yapılacağı gün, 40 bin öğretmen atamasını yasalaştırmayı düşündüklerini belirtti. Tıklayın.

Bu açıklamadan biri iki saat sonra Bakan Nabi Avcı konuştu ve benzer şeyler söyledi. Tıklayın.

Aynı gün son olarak da MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Tıklayın.

Bugün ise, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bir açıklama daha yaparak, "Partiler olarak anlaştık" dedi. Tıklayınız.

Yapılan tüm açıklamaların ortak noktasında, halkın oylarıyla seçilen yeni Cumhurbaşkanın TBMM'de yapacağı yemin töreni sonrasında, bu konunun ayrı bir yasa teklifi olarak ele alınacağını göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber