Savcının tek kelimelik hatası ölüm getirdi!

İstanbul'da yaşanan hukuk skandalı iki insanın hayatına mal oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Ağustos 2014 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcının tek kelimelik hatası ölüm getirdi!

Savcının tek kelimelik hatası ölüm getirdi... İstanbul Esenyurt'ta geçen yıl yaşanan olayın detayları soruşturma dosyası ve iddianemeye yansıdı. İki kişinin yaşamına mal olan 'ölümcül ihmal hikayesi' şöyle gelişti: 2 Nisan 2013'te Ertunç Güler, amcasının oğlu Seyit Güler'i ağır yaraladı. Sanık Güler hakkında ilk soruşturma 'kasten öldürmeye teşebbüs' iddiasıyla açıldı. Savcı H.İ, soruşturma başlatıldıktan 2 gün sonra mahkemeden yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ancak sisteme suç kaydını 'kasten öldürmeye teşebbüs' yerine 'kasten öldürme' olarak girdi.

HANGİ SUÇTAN SEVK EDİLDİ ANLAŞILAMADI

Büyükçekmeçe 3. Sulh Ceza Mahkemesi, şüpheli cinayetten arandığı için bir ölü olması gerektiğini belirtip dosyada 'ölü muayene tutanağı'nın bulunmadığına dikkat çekti. Soruşturma dosyasını savcıya iade eden mahkeme, şüphelinin hangi suçtan sevkinin gerçekleştiğinin anlaşılamadığını vurguladı. Savcı H.İ, iade gerekçesini anlayamadan Ertunç Güler, Seyit Güler'e bir kez daha saldırı düzenledi. Azrailin elinden gene kurtulan adam, 21 Haziran 2013'te Yusuf Torgut'la birlikte oturduğu aracın içinde amcasının oğlunun silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti. Ertunç Güler çok geçmeden yakalandı ve Bakırköy 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

EMRİ ZAMANINDA ÇIKARMADI

Hukuki bir skandal yüzünden oğullarını kaybeden aile savcı H.İ'yi görevini ihmal ettiği gerekçesiyle Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet etti. Dilekçede 'savcının zamanında yakalama emri çıkarmadığı' vurgulanırken şu ifadeler yer aldı: "Savcı, gerekli soruşturmayı yapmayıp Seyit Güler'in öldürülmesine seyirci kaldı, hatta sebebiyet verdi. Savcının ihmali bununla da kalmamış, ilk saldırının gerçekleştiği tarihten hemen sonra alması gereken Adli Tıp raporunu da 6 ay sonra talep etmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber