Gözaltı sayısı 28'e yükseldi

Soruşturma kapsamında hakkında arama ve yakalama kararı çıkartılan 32 emniyet mensubundan gözaltına alınanların sayısı 28'e yükseldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2014 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltı sayısı 28'e yükseldi

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, hakkında arama ve yakalama kararı çıkartılan 32 emniyet mensubundan gözaltına alınanların sayısı 28'e ulaştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlendiği" yönündeki bir gazetede yer alan habere ilişkin 62 müşteki ile aynı konuyla ilgili idarenin yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturma devam ediyor.

İlk aşamada, 19'u İzmir'de olmak üzere 25 emniyet mensubunun gözaltına alındığı operasyonda, gözaltına alınan emniyet mensubu sayısı 28'e ulaştı.

Gözaltına alınan emniyet mensuplarının, İzmir Emniyet Müdürlüğünün Bozyaka semtindeki binasındaki işlemleri sürüyor. Operasyonda haklarında arama ve yakalama kararı bulunan diğer 4 şüpheliyle ilgili çalışmalar da devam ediyor.

-Yakınları emniyet önünde toplandı

Bu arada, gözaltına alınan polislerin bazılarının yakınları, Bozyaka'daki emniyet müdürlüğü binası önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ve polislerin gözaltına alınmasını protesto eden dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup, "sessiz eylem" yaptı.

Grubun eylemine, Bozyaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BOYAD) de destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber