Türkiye'yi gururlandıran genç başarı

Önce, İzmir Özel Çatabey Lisesi'ni, ardından ODTÜ'de elektrik-elektronik bölümünü birincilikle bitiren Sırma Örgüç, dünyanın en seçkin 3 üniversitesinden doktora kabulü aldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'yi gururlandıran genç başarı
YAŞAR ÖZAY

Türkiye'nin geleceğini çizecek olan gençler bilim alanındaki başarıları ile de gurur veriyor. 2009'da İzmir Özel Çakabey Okulları'ndan birincilikle mezun olduktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü'nü bitiren Sırma Örgüç, dünyanın en iyi üç üniversiteden birden doktora kabulü aldı. Sırma Örgüç, liseden sonra ODTÜ'yü bölüm, fakülte ve üniversite birincisi olarak bitirdi. Mikroelektronik çip tasarımı ve biyomedikal uygulamaların kesiştiği alanlara yönlenmeye karar veren Sırma, 2'nci sınıftan itibaren bilimsel araştırma gruplarında görev aldı. Sırma, zifiri karanlıkta görüşe imkan veren, insan vücudunun ısısal haritasını çıkartıp göğüs kanserini ilk safhalarda teşhis edebilen sensör tasarımlarının yapıldığı Kuantum Aygıtları ve Nanofotonik Laboratuvarı'nda iki sene çalıştı. ODTÜ'de yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktora çalışmaları için başvurularını yapan Sırma Örgüç dünyanın en seçkin üç üniversitesi MIT, Stanford ve ETH Zürih'ten kabul aldı.

KANSERLE SAVAŞACAK

Sırma, hem Harvard'ı hem de MIT'yi seçti. Sırma kanser hücrelerinin elektronik cihazlar kullanımıyla erken teşhisini sağlamak üzere, tıp ve mühendisliği birleştiren bir doktora programına katılacak. Eşine az rastlanır bir başarı kazanan Sırma "İlkokuldan bu yana bilim için çalışmak, ülkemi dünyada temsil etmek ve adımızı altın harflerle bilim dünyasına yazdırmak istiyorum. Hedefime de adım adım yaklaşıyorum. Okullarımda aldığım eğitim beni dünyanın en iyi üniversitelerine taşıyacak kadar kaliteli. Eminim benden sonra gelecek arkadaşlarım daha da başarılı olacaklar" dedi.

'GENÇLERE ÖRNEK'

Mezun olduğu İzmir Özel Çakabey Okulları'nı ziyaret eden Sırma Örgüç öğretmenlerine kendisine sunduğu eğitimin kalitesi için teşekkür etti. Eğitim kurumunun Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan ise "Sırma'nın başarısı yalnızca bizleri değil, kendisinden sonra gelecek tüm genç arkadaşlarına örnek oluyor ve tüm Türkiye'ye gurur veriyor. Başarılı mezunlarımızın ülkemizin ismini, bilimin ışığı ile daha da parlak noktalara taşıyacaklarına gönülden inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber