Telekulağa karşı milli kripto

Yasadışı dinlemeye karşı yeni adımlar devrede. TÜBİTAK, mobil cihazlarda güvenlik sistemi geliştirenlere 500 binden 2.5 milyon TL'ye kadar destek verecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telekulağa karşı milli kripto

HAKKI KURBAN

CUMHURBAŞKANINDAN Başbakan'a, bürokratlara kadar binlerce kişinin dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından, yeni önlemler alınıyor. Kriptolu telefonların bile, devlet içindeki yapılanma tarafından takip edildiğinin anlaşılmasıyla bazı yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığı TÜBİTAK, mobil iletişim teknolojileri için çağrı yayımladı.

BAŞVURUDA SON GÜN 19 EYLÜL

Buna göre, cep telefonları başta olmak üzere, akıllı mobil cihazlarda güvenlik sistemleri ve kriptografik algoritma geliştirenlere yüklü miktarda destek verilecek. Projeyle ilgili ilk başvurular başladı, 19 Eylül'e kadar birinci aşama için başvurular yapılabilecek. Kurumun 'Öncelikli Alanlar ARGE Projeleri Destekleme Programı' kapsamında yayımladığı çağrıda 'e-devlet, sağlık, bilgilendirme' gibi servisler için farklı güvenlik seviyelerine sahip ağları destekleyen sistemlere ihtiyaç duyulduğu vurgulanıyor. Katılımcılara sağlanacak destek miktarı ise çalışmanın büyüklüğüne göre 500 bin ila 2.5 milyon TL arasında değişiyor.

ÜNİVERSİTELER DEVREDE

Akıllı cihazlarda kötücül yazılımlara ve haberleşme ağından gelebilecek tehditlere karşı güvenlik mekanizmalarının geliştirilmesi amaçlanıyor. Çağrıya göre, orta ve büyük ölçekli projeler, üniversite ve özel sektörün işbirliğiyle hazırlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber