'O yurtlara' yeni sözleşme yok

Derin çeteye karşı Diyanet İşleri de devrede. Örgütün, Diyanet Vakfı'ndan kiraladığı öğrenci yurtları tek tek geri alınıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'O yurtlara' yeni sözleşme yok

ERHAN SEVEN

BAŞBAKAN Erdoğan'ın "Paralel Yapı'yla mücadeleyi bırakmayacağız" sözlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı da derin yapıya karşı önlem aldı. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, örgütün Diyanet Vakfı'ndan kiraladığı öğrenci yurtları tek tek belirlendi. Adı paralel örgütle anılan okul, STK ve şirketlere yeni dönemde, Diyanet Vakfı'na ait binalar kiralanmayacak. Kiralama süresi biten yurt ve pansiyon binalarının sözleşmeleri ise yenilenmeyecek ve bu binaların sözleşme bitim tarihinden itibaren tahliyesi istenecek.

RİZE VE AFYON'DA İKİ İPTAL

Bakan İşler'in talimatının ardından ilk adım atıldı. Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan ve paralel yapıya yakın kuruluşlar tarafından kiralanmış olan Rize ve Afyon'daki yurtlar geri alındı ve kiralama sözleşmesi yenilenmedi. Sözleşmesi süren vakıf yurtlarının sözleşmelerinin iptali için de hukuki süreç başlatıldı. 'Paralel Yapı'nın kontrolündeki yurtlarda hükümete yönelik olumsuz propaganda yapıldığı belirlenmişti. Bu yurtlarda öğrencilere, "Hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı" propaganda ve beddua seansları yapıldığı da tespit edilmişti.

'Maskeli' STK'ların ödeneği kesildi

Paralel Yapı'nın en güçlü örgütlendiği noktaların başında gelen, yurtdışındaki eğitim ve sosyal yatırımları da mercek altına alındı. Okul ve STK kisvesi altında yıllarca faaliyet gösteren ve Türkiye'den sağlanan desteklerle ayakta kalan bu tesislere yönelik devlet yardımlarına da son verildi. Yardım alan 'paralel unsur' sayısının 50'den fazla olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber