Şehit teğmen memleketine uğurlandı

Van'ın Saray ilçesinde PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Teğmen Emre As'ın cenazesi memleketine uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit teğmen memleketine uğurlandı

Saray ilçesinin İran sınırında devriye görevi yaparken PKK üyeleri tarafından düzenlenen saldırıda Teğmen Emre As şehit olurken, bir asker de yaralanmıştı.

Öğle saatlerinde Teğmen As'ın cenazesi Van Asker Hastanesi'nden ambulansla alınarak Jandarma Filo Komutanlığına getirildi. Van Vali yardımcıları Sabri Uzun ve Ramazan Kurtyemez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Komutanı İrfan Kızılaslan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Emniyet Müdürü Mustafa Karaaslan ile bazı kurum amirleri ve askeri erkan katıldı. Şehit As'ın öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Teğmen As'ın naaşı daha sonra hava yoluyla memleketi Tokat'ın Zile ilçesine gönderildi.

Zile'ye şehit ateşi düştü

Van'ın Saray İlçesi'nde PKK'lılar tarafından kurulan pusuda şehit düşen piyade teğmen 23 yaşındaki Emre As'ın ailesinin yaşadığı Tokat'ın Zile ilçesine şehit ateşi düştü.

Türkiye-İran sınırında tespit edilen bir gruba müdahale etmek için bölgeye intikal eden Yamanyurt Sınır Karakolu'nda görevli time, PKK tarafından kurulan pusuda ateş açılarak şehit düşen piyade teğmen Emre As'ın Zile ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi sabat saatlerinde evlerine gelen askeri görevliler verdi. Alikadı Mahallesi'nde yaşayan Ömer ve Melahat As çiftnin üç oğlundan en küçüğü olan Emre As'ın şehit haberini alan ailesi gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi alan yakınları da taziye için As ailesinin evine geçti. İlçe Kaymakamı Nuri Özder ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'de acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

"OĞLUM GURURUMDUN"

Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen belediye işçi emeklisi baba Ömer As, "Ne söyleyim vatan sağolsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış" dedi. Bekar olan oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise, "Oğlum gururumdun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de, saldırıyı kınayarak şöyle konuştu:

"Zile'mizin ciğeri yanıyor. Ancak şu bilinsin ki Anadolu toprağında yaşamak bedel istiyor, canımızı alan hain PKK sürüsü canları ile bedellerini ödeyecektir"

Bu arada şehit ailesinin yaşadığı mahalle Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehit As'ın cenazesinin bugün ilçeye geleceği ve yarın düzenlenecek olan tören ile toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber