Gazze'de 8'i çocuk 21 kişi daha öldürüldü!

İsrail'in, kalıcı ateşkes müzakereleri sürerken Gazze'den roket fırlatıldığını iddia ederek yeniden başlattığı saldırılarda 24 saatte 21 kişi öldü. Ölenlerden 8'i çocuk.

Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gazze'de 8'i çocuk 21 kişi daha öldürüldü!

İsrail 10 günlük ateşkesin ardından yeni saldırılarında Hamas'ın askeri kanadı KassamTugayları'nın önemli komutanlarından Muhammed Deyf'i hedef aldı.

Kassam Tugayları, beşinci kez İsrail'in suikast girişimine hedef olan Deyf'in saldırıdan kurtulduğunu açıkladı. Gazze'deki Hamas liderliğinden yapılan açıklamada "Düşmanın liderleri ofislerindeki ekranların arkasında oturup, istihbaratçılarının kendilerini zafer kutlamalarının yakın olduğuna inandırmasını bekliyor. Ama beceremediniz ve ıskaladınız" ifadeleri kullanıldı

Ancak saldırıda Deyf'in eşiyle 7 aylık çocuğu hayatın kaybetti. Aynı saldırıda üç kişi daha öldü.

İsrail, daha önce sürpriz karşı saldırılarla İsrail ordusuna büyük kayıplar verdiren Deyf'i Gazze'deki 'en büyük tehidt'lerden biri olarak görürken, geçen hafta açıkça Hamaslı komutanı ölümle tehdit etmişti.

Deyf beşinci suikasttan kurtuldu

30 yıldır İsrail'e silahlı direnişin en önemli liderlerinden biri oalrak görülen Deyf, şimdiye kadar tüm siyasi görevleri reddedip, varlığını kabul etmediği İsrail devletine karşı direnişi tercih etti.

Deyf İsrail'in 2006'dan beri ambargoyla nefes aldırmadığı Gazze'de tüneller yoluyla ablukayı delme fikrinin de mimarı olarak görülüyor.

50'li yaşlarda olduğu tahmin edilirken, en son görüntüleri 2002'de ortaya çıktı. İsrail daha önce de kendisini hedef almış, Deyf füzeyle vurulan arabasından yaralı olarak çıkarılırken görüntülenmişti.

Hamas: İlk kez İsrail doğal gaz tesisini vurduk

İsrailli bakan gazetecilere yaptığı açıklamada Hamas liderlerini hedef almaya devam edeceklerini açıklarken, İsrail füzeleri yine sivilleri vurdu.

Gazze Sağlık Bakanlığı son 24 saatte İsrail hava bombardımanlarında 8 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail ordusuysa çocuk ölümlerine değinmeyip sadece silahlı 4 kişiyi öldürdüğünü iddia etti.

Hamas, ilk kez İsrail'in doğal gaz ana tesislerini vurduğunu açıklarken, İsrail bunu yalanladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı da İsrail'in 7 Temmuz'da başlayan saldırılarında şimdiye kadar 2047 kişinin öldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler'e göreyse tonlarca bombanın harabeye çevirdiğ Gazze'de 425 bin sivil evlerini terketmek zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber