Öğretmen atamalarına esas çizelgede değişiklik

Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları Eki Çizelgede Değişiklik Yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ağustos 2014 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen atamalarına esas çizelgede değişiklik

Talim ve Terbiye Kurulu, öğretmenlik branşlarına esas kaynak bölümleri belirleyen Esaslar ve Çizelgede değişiklik yaptı.

15 Ağustos tarihi itibariyle yapılan değişikliğe göre,

1- Zihinsel engelli öğretmenliğiyle ilgili aşağıdaki geçici madde değişmiştir.

Geçici Madde 8 - (1) Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik "Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitimi Programı"nı başarıyla tamamlayanların Zihin Engelliler Sınıfı Alanına, öğretmen olarak görev yapmakta iken 90 saatlik "Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programı"nı başarıyla tamamlayanların Teknoloji ve Tasarım Alanına eğitim kurumlarının ihtiyacına göre alan değişikliği yapılabilir.
(2) Bu kapsamda düzenlenecek olan eğitim programının içeriği, yöntemi, uygulama esasları, başlama ve bitiş tarihleri, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde belirlenir.

2-) 8 branşta kaynak bölümler değişmiştir. Bu branşlar şu şekildedir:

Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri,Gazetecilik, Görsel Sanatlar, İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Radyo-Televizyon Öğretmenlik Alanları...

Beden eğitimi için örnek verecek olursak, Mart 2014 tarihli düzenlemede sadece Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği kaynak olarak gösterilirken, 15 Ağustos tarihli yeni düzenlemede, bu bölüme ek olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Bilimleri Akademisi mezunlarına da, formasyonları olmaları koşuluyla başvuru hakkı verilmiştir.

Mart 2014 tarihli belirleme için tıklayınız.

15 AĞUSTOS 2014 TARİHİ İTİBARİYLE YAPILAN DEĞİŞLİKLİKLER

Beden Eğitimi, Bilişim Teknolojileri,Gazetecilik, Görsel Sanatlar,İmam- Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Radyo-Televizyon Öğretmenlik Alanlarının Atama ve Ders Okutma Esasları Çizelgeleri değiştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber