Kayıp beş gencin yakınından suç duyurusu

Kumburgaz'da denizde kaybolan 5 gencin yakını, deniz bisikletini kiralayan şirket ve sorumlular hakkında şikayetçi olup, "Burası ruhsatsızmış. Sahibi çalındı ihbarı yapıp kayıplara karıştı" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Ağustos 2014 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayıp beş gencin yakınından suç duyurusu
ALİ ŞAHİN

İstanbul Kumburgaz'da pazar günü Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi arama çalışmaları devam ediyor. Aramalar sırasında İmralı Adası açıklarında can yeleği bulunması üzerine ekipler çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, aramaları gemi trafiğinin yoğun olduğu bölgeden güneye Erdek, Kurşunlu ve Bayramdere istikametinde sürdüreceklerini söyledi. Zamanoğlu, "Umut her zaman var. İlk 72 saat çok kritik" dedi.

İŞLETMECİ SUÇLANDI

Bu arada, arama çalışmalarını takip eden kayıp 5 gencin yakınları avukatları ile birlikte dün Büyükçekmece Adliyesi'ne giderek şikayet dilekçesi verdi. Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik, "İşletmelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonraki süreç adalete kalmış. Belediyenin, polisin ve işletmenin ihmalleri peş peşe gelince bu insanlara ulaşamıyoruz. Müdahale önceden olsaydı belki şu anda çocuklarımızı kucaklıyorduk" diye konuştu. Çelik, "İşlemleri pazartesi saat 10.00'da başlatıyoruz, ama saat 16.00'da başlıyor. Neredeyse bir gün kaybımız oldu. Akıntıya kapılan bir kişi bir saatte 40 kilometre sürüklendiğine göre, en az 500 kilometre sürüklemiş insanları nasıl bulacağız" dedi. Serdar ve Doğan Demir'in kardeşi Remziye Demir ise valiliğe de başvurduklarını belirtip, "Burası ruhsatsızmış. Çocuklar kayboluyor ama işletme sahibi kimseye bildirmemiş. Ertesi gün karakola gidip deniz bisikleti çalındı ihbarı yapmış. Burayı kapatmış, kendisi ortada yok" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber