AÖF'te, muafiyet geri geldi

Açıköğretim Fakültesinde okuyanlar, daha önce aldıkları 4 dersten muaf olabilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ağustos 2014 10:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
AÖF'te, muafiyet geri geldi

Anadolu Üniversitesi, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ni değiştirdi.

Eski yönetmelik hükmünde derslerin tümünün alınmak zorunda olduğu ve ders transfer talebinde bulunulamayacağı belirtilmişti. Yeni düzenlemede, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (III), Türk Dili (III), Yabancı Dil (III) ve Temel Bilgi Teknolojileri (III) dersleri için muafiyet verileceği hükmü yer almıştır. Ayrıca açıköğretim önlisansta okumakta iken yine açıköğretim lisans programına devam edenler için de fark dersleri vererek öğrenimlerine devam etme hakkı verilmiştir.

Eski ve yeni hükümler şu şekildedir:

ESKİ HÜKÜM

Ders transferi
Madde 13 - (1) Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları dönem, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Öğrenciler, merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemi ile öğretim yapan fakülteler dahil yükseköğretim kurumlarından daha önce aldıkları ve başardıkları dersler için ders transferi talebinde bulunamaz.

YENİ HÜKÜM

Ders transferi ve muafiyeti

MADDE 16 - (1) Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı/kayıt yaptıracak öğrencinin ders transfer işlemlerinde; daha önceden almış ve başarmış olduğu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (III), Türk Dili (III), Yabancı Dil (III) ve Temel Bilgi Teknolojileri (III) dersleri için MU notu verilir ve bu notlar Not Durum Belgesinde MU ile gösterilir. Bu derslere ilişkin ders transferi talebi, her bir dönem için ilgili Fakülte Kurulu tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.

(2) Meslek Yüksekokulu ile AçıköğretimÖnlisans programlarından mezun olanlardan, kendi alanlarındaki lisans programına devam etmek isteyenler lisans programına kaydedilir. Meslek Yüksekokulu ile AçıköğretimÖnlisans Programlarından mezun olanlardan, farklı alanlardaki lisans programına devam etmek isteyenlere, fark dersleri verilerek lisans programına kaydedilir. Verilecek olan fark dersleri ilgili Birim Yönetim Kurulunun Kararı ve Üniversite Yönetim Kurulunun onayı ile belirlenir. Muafiyet verilmeyen ve öğrencinin alması gereken dersler için geçecek süre azami öğrenim süresinden sayılır.

Not ortalaması ve ders tekrarı
MADDE 15 -

(6) Dikey geçiş/lisans tamamlama kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin daha önceden almış ve başarmış olduğu ilk dört yarıyıldaki dersleri için MU harf notu verilir. Mezuniyet koşullarını sağlaması halinde öğrencinin Genel Not Ortalaması, önlisans programından aldığı derslerin ortalaması ile lisans eğitimi sırasında aldığı dersler üzerinden hesaplanarak Not Durum Belgesinde gösterilir.

(7) Yatay geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrencinin önceki önlisans/lisans programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakı yapılır ve bu derslere ilişkin daha önceden aldığı notlar Not Durum Belgesinde gösterilir. Öğrencinin Genel Not Ortalaması, önceki diploma programından intibakı yapılan dersler ile Anadolu Üniversitesinden aldığı derslerin bütünü üzerinden hesaplanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber