Sendikacı memurlar, 'Cenevre' haberinden rahatsız oldu

Haber Giriş : 23 Haziran 2006 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BUGÜN'ün ?Cenevre'de 25 Türk paniği? manşetiyle gündeme taşıdığı turistik sendika sefası şok yarattı. Gelişmiş ülkelerin 30-40 kişiyle katıldığı Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) Cenevre'deki toplantısına Türkiye'nin 150'ye yakın işçi ve işveren sendikası temsilcisiyle katılması, Cenevre'de ?sınır getirelim' tartışmalarına yol açmış.

BUGÜN'ün ?Cenevre'de 25 Türk paniği? başlıklı manşetini değerlendiren sendika yöneticileri, ?Hakikaten orada Türkiye adına rezil olduk. Böylesine önemli toplantıların turistik geziye dönüştürülmesi sendikal hareketlere de darbe vuruyor. Katılımcıların çoğu açılış dışında toplantılarda görünmedi. Kumarhanelerde kumar oynayan sendikacılara rastladık? dediler.

Toplantıları izleyen bir memur sendikası başkanı, ?Birçok sendika 15-20 kişilik ekiplerle katıldı. Bir daha böyle sıkıntılar yaşanmaması için bir katılımcı sayısının sınırlandırılması gerektiği konusunda ortak fikir beyan ettik. Cenevre'deki görüntüler hakikaten hoş değildi. Cenevre'den dönen sendikacılara 5 gündem maddesini sorun. Bilemezler. Çünkü, hiçbir toplantıya katılmadılar? dedi. Habere ilişkin değerlendirme yapan KESK yöneticileri, bu tür manzaraların sendikal hareketlere darbe vurduğunu belirtirlerken, kurunun yanında yaşın da yandığını söylediler. Yetkililer, ?Biz oraya sadece iki kişi gittik. Emekçilerin parasıyla turistik gezinin yapılmaması gerektiğine inandığımız için fazla adam götürmedik. Tam bir turistik gezi gerçekleşti? dediler. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise şunları söyledi: ?'Türk heyetinde 117 kişi vardı. Ama Çalışma Bakanı'nın konuşmasını 40-50 kişi dinledi.?

Bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber