Konya'da Davutoğlu sevinci

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkan adayı olarak gösterilmesi, memleketi Konya'nın Taşkent ilçesinde coşkuyla karşılandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2014 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'da Davutoğlu sevinci

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu açıklaması, Davutoğlu'nun memleketi Konya'nın Taşkent ilçesinde coşkuyla karşılandı.

Davutoğlu'nun, AK Parti'nin Genel Başkan adayı olduğu açıklanması, Taşkentlileri adeta sevince boğdu. Taşkent Belediye binası önünde toplanan Taşkentliler, alana kurulan televizyondan AK Parti'nin Genel Başkan adayının açıklanmasını heyecanla izledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genel Başkan adaylarının Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklaması ile alanda bulunanlar alkış tutmaya başladı.

Kararı canlı yayında izleyen Davutoğlu'nun ablası ile halası ve bazı hemşehrileri gözyaşlarına hakim olamadı. Alanda bulunanlar, "İsrail'in korkusu Başbakan oldu", "Davutoğlu nerede biz oradayız", "Taşkent seninle gurur duyuyor", "İşte cumhur işte başbakan", "Kıble kayası Davutoğlu mayası" sloganları atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Vatandaşlar, ardından araçlarıyla uzun konvoy oluşturarak, ilçe merkezinde tur attı.

AK Parti Taşkent İlçe Başkanı ve Davutoğlu'nun teyzesinin damadı Talat Tahsin Taşdizer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm Taşkentlilerin büyük sevinç yaşadığını belirtti. Davutoğlu'nun Taşkentlilerin gururu olduğunu dile getiren Taşdizer, "Kendisinden daha önce de gurur duyuyorduk ama gururumuz bir kat daha arttı" dedi.

- "Sevincimizi anlatamayız"

Davutoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyen Taşdizer, "Allah yardımcıları olsun, sevincimizi anlatamayız. Bu topraklardan bir Başbakanın çıkması hakikaten çok çok gurur verici. Şahsım ve ilçem adına tüm devlet büyüklerimize Allah'tan yardım diliyorum, yolları açık olsun. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu'nun ablası Ayşe Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun çocukluğunda insanlara yumuşak davranan, kardeşleriyle hiçbir zaman tartışmayan, sevecen, akıllı ve zeki biri olduğunu söyledi.

Davutoğlu ile kardeş ve arkadaş gibi büyüdüklerini ifade eden Çalık, "Sürekli okurdu, çocukluğundan bu yana okuyarak büyüdü. Gençliğinde çok pozitifti. Okul çağlarında da öyleydi" dedi.

- "Bu adam büyük adam olacak' diye herkes söylüyordu"

Çalık, Davutoğlu'nu tanıyan herkesin, onun büyük bir devlet adamı olacağını beklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Tüm yaşlılar, herkes, Ahmet'te gelecek görüyordu, zeki ve akıllı bir çocuktu. 'Bu adam büyük adam olacak' diye herkes söylüyordu. Siyaseti hiç düşünmedi, istemedi ama Allah öyle bir süreç yaşattı ki onu buraya kadar getirdi. Bu bir kısmet, Allah'ın takdiri. Allah takdir etti Başbakanlığa kadar geldi. Tüm Türkiye'ye, dünyaya hayırlı olur inşallah. Çok büyük hizmetler veriyor daha da fazla verecek inşallah. Hayatı inanılmaz zordu, bunu birebir içinde yaşayan bizler daha çok görüyoruz. Yarım saat dinlenme şansı yok, olduğu zamanlarda da telefonla konuşur. Çok yoğun şimdi daha da zorlaşacak ama Allah ona bir güç veriyor. Zannediyorum, bu manevi bir güç. Yaşlısı, genci herkes ona dua ediyor. Çok mutluyuz, gururluyuz. Herkesin sevdiği insanın olması gurur veriyor. Çok gurur verici, inanılmaz bir duygu."

"Genel Başkan seçilmesini, Başbakan olabileceğini bekliyor muydunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Çalık, "Ona sorardım; 'abla öyle bir şey yok' diye geçiştirirdi ama içimden bekliyordum. Bunu Türk milleti bekliyordu" dedi.

- "Neredeydi güzelim, nerelere geldi..."

Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen ise Davutoğlu'nun, AK Parti Genel Başkan adayı olarak açıklanmasından çok büyük gurur duyduklarını dile getirdi. Davutoğlu'nu herkes gibi kendisinin de çok sevdiğini anlatan Özlen, "Mutluyuz, içimde bir sevgi var. Neredeydi güzelim, nerelere geldi... En güzel duygu bugün" diye konuştu.

Davutoğlu'na babaannesinin çok dua ettiğini anlatan Özlen, "Babaannesi Davutoğlu'na, 'oğlum dünyalar ayağına gele, herkes sana iş danışa' diye dua ederdi, 'Büyük adamlar olasın' derdi. Annem oturmadan hiç elini öpmeden çıkmazdı. Hayır duasını alırdı. Öyle bir evlattı" diye konuştu.

Taşkentli hemşehrilerinden Halil Uçar ise yoğun duygular içinde olduğunu belirtti. Çok sevinçli ve gururlu olduklarını anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Ahmet bey bu yörenin çocuğu. Bu soğuk sulardan içmiş bir ailenin çocuğu. Başbakan olmasından büyük kıvanç duyduk. Taşkent ve civar köylerdekiler, Türkiye'nin dört bir tarafından herkes çok mutlu, onurlu, gururlu. Kendisini çok seviyoruz. Yıllar önce 'başbakanlar, Isparta'dan, Karadeniz'den çıkar da neden bizden çıkmaz' derdik. Şimdi bizden çıktı çok sevinçliyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber