Kaliteli uyumak nasıl mümkün olur?

Uyku ve uykusuzluk... Aslında hepimizde ya eksikliği ya da fazlası bir sorun. Ya fazla uykusuzlukla dayanma gücümüzü sınamak için gurur duyuyor ya da şikayetleniyoruz. Çözümün ise sadece kararlarımız ve kısa, basit çözümler olduğunu bilmiyoruz. Bu kitap daha kaliteli uyku uyumamızın nasıl mümkün olabileceği ile ilgili.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2014 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaliteli uyumak nasıl mümkün olur?

Yrd. Doç. Dr. Bilal Semih Bozdemir

Kitap, ilk olarak uykuyu tarif ediyor. Uykunun canlı mekanizmasında neden gerekli olduğunu, diğer konular gibi akademik ama çok anlaşılır bir dille anlatıyor. Kitapta beyin aktivitelerinin, değişik uyku frekansları ile olan bağlantılarını anlayacaksınız ve bunu günlük hayatınızda nasıl çok basit bir şekilde uygulayabileceğinizi öğreneceksiniz.

Kitaptan uyku düzeni hakkında bilgi alacaksınız. Hangi yaşta ve sosyal statüde, hangi işte ya da sosyal ve coğrafi bölgeye sahip olursanız olun, ne kadar ve nasıl bir uyku şeklini benimsemeniz gerektiğini hatırlayacaksınz. Uyku performansı ve kronik uyku bozuklukları hakkında hayatınızın sonuna kadar uygulamanız gereken kati bilgilere haiz olacaksınız.

Uykuyu etkileyen negatif ve pozitif faktörleri, ışık, beyin faaliyetleri, yediklerimiz ve içtiklerimiz ile egzersizler dahil herşeyle birlikte işleyen kitabınız, artık sizi bu geceden itibaren kaliteli uykuya ve sabah yeni güne dinç bir şekilde uyanmanızı hatırlatmak için oluşturuldu.
"Her gece, hemen hemen her insan olağan dışı bir değişikliğe maruz kalır: uyanık bilincimizi terk ederiz ve birkaç saat, uyku olarak ifade edilen bir durum içine gireriz. Uyanma ile de o geçen saatler hakkında ya çok az şey hatırlarız ya da hiçbirşey hatırlamayız. Bazı nadir örnekler dışında, uykuda olduğumuzu değerlendiremeyiz ya da düşünemeyiz. Her ne kadar uyku unsuru her insan için geçerli ise de, birçok kişi tam bir uyku durumuna geçmek için zorlanmaktadır. Tüm organizmalar, insanlarda görülen uyanıklık modeli ve günlük uyku benzeri aktivite ve dinlenme modeli gösterirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber