Aidat dolandırıcılarına dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Rize Şubesi Başkanı Köksal Kasapoğlu, telefonla aranarak tüketicilerin 'kredi dosya masrafı ve kart aidatlarını geri almanızda size danışmanlık yapalım' şeklinde dolandırıldığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2014 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aidat dolandırıcılarına dikkat!

Tüketici Hakları Derneği Rize Şubesi Başkanı Köksal Kasapoğlu yaptığı açıklamada, son günlerde tüketicilerin bazı firmalar tarafından telefonla aranarak 'kredi dosya masrafı ve kart aidatlarını geri almanızda size danışmanlık yapalım' vaadi ile dolandırıldıklarını görüyoruz. Son günlerde benzer yönde şikayetler arttı. Tüketicilerimizden, telefon ile sms ile ve kargo yolu ile kendilerine gönderilen bu tür taleplere itibar etmemelerini istiyoruz. Tüketicilerimiz bu tip işlemlerinde; Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici derneklerinden başka firma ve kişilere güvenmesinler, inanmasınlar" dedi.

BİLGİLERİ ELE GEÇİRİYORLAR

Kasapoğlu, telefonla tüketicileri arayan dolandırıcıların aynı zamanda tüketici bilgilerine ulaştıklarını belirterek şunları söyledi: "Vatandaşımız kendisini arayan bu istismarcı, fırsatcı, vurguncu kişi ve firmaların sözde yardım talebi uygulamalarından herhangi birini kabul ederlerse bu defa kredi kartı bilgileri, kimlik bilgileri ve banka bilgileri onlardan talep edilmektedir. Tüketicilerimizin bu bilgileri bu kişileri paylaşmaları halinde daha büyük mağduriyetler ile karşı karşıya kalmaları mümkün. Bu gibi firmalara ücret ve kişisel bilgilerini kaptıran tüketiciler bu firmaları ve kişileri bir daha bulamaz ve uğradıkları zararı kolay kolay geri alma imkanı bulamazlar. Tüketiciler bu tür mesajlara ve firmalara inanmasın. Bu tür mesajları alan tüketiciler, Alo 175 Tüketici hattına dolandırıcıları ihbarda bulunmalıdır."

DOĞRU OLAN YÖNTEM

Kasapoğlu, tüketicilerin banka kredisi dosya masrafı ve kart aidatlarını kolay bir şekilde geri tahsil edebildiklerini ifade edip doğru yolu şöyle tarif etti: "Tüketicilerin 26 Mayıs 2014 döneminden önce ödedikleri kredi kartı aidatı veya banka masrafları için tek kuruş bedel ödemeden kesinti belgeleri ile birlikte 2 bin TL' ye kadar olan masraflar için ikamet etikleri yerdeki Kaymakamlıktaki Tüketici Hakem Heyetlerine veya 3 bin TL'ye kadar olan dosya , aidat ve benzeri masrafları geri alabilmek için de ikamet ettikleri ildeki valilik bünyesindeki Ticaret İl Müdürlüğü bünyesindeki Tüketici Hakem Heyetlerine, 3 bin TL'yi aşan masraflar için de Asliye Hukuk veya Tüketici Mahkemelerine çekinmeden başvurabilirler."

GÖKTÜRK FIRAT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber