Türkiye Diyanet Vakfı yardımlar için gönüllü arıyor

TDV, yurt içi ve dışındaki yardımlarda ihtiyaç sahipleriyle vakıf arasında "köprü" kuracak gönüllüler arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2014 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Diyanet Vakfı yardımlar için gönüllü arıyor

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurt içi ve dışındaki yardımlarda ihtiyaç sahipleriyle vakıf arasında "köprü" kuracak gönüllüler arıyor.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, yaptığı yazılı açıklamada, vakfın ihtiyaç sahiplerine olan desteğinin her geçen gün daha da artığını belirtti.

Ramazan ayında 47 ülkede 232 bölgede ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını anımsatan Tutkun, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yurt içi ve dışında da önemli yardımlaşma programları gerçekleştireceklerini bildirdi.

Yardıma muhtaç insanlara gönüllü hizmet etmek isteyen vatandaşlara TDV'nin kapılarını açtığını aktaran Tutkun, Bangladeş'ten Brezilya'ya, Çad'dan Filipinler'e, Kıbrıs'tan Kazakistan'a, Arnavutluk'tan Filistin'e kadar 100'den fazla ülkede, 200'ün üzerindeki bölgeye hayırseverlerin emanetlerini ulaştırdıklarını kaydetti.

Vakfın yurt içinde de çok hayırlı hizmetlere öncülük ettiğini belirten Tutkun, "Vakfımızın artan hayır hizmetleri, gönüllülük esasıyla çalışacak insanlara, manevi anlamda katkıda bulunmaları için önemli bir fırsat oluşturuyor" ifadesini kullandı.

İbadet anlayışıyla eğitim, kültür, sosyal ve ekonomik anlamda fakir ve kimsesizlere yardım ederken bilgileriyle de değer katacak gönüllüler aradıklarını belirten Tutkun, şunları kaydetti:

"Yurt dışına gönderilen gönüllülerin ulaşım, konaklama, yeme, içme gibi giderleri karşılanacak. Yurt dışına gidecek olan gönüllülerde akıcı şekilde bir dil konuşanlara ve geçerlilik tarihi dolmamış pasaporta sahip olanlara öncelik verilecek. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız www.diyanetvakfi.org.tr adresinden başvuru yapabilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber