TKDK'dan 'damga vergisi' açıklaması

"Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan çerçeve anlaşma uyarınca faydalanıcıların damga vergisi muafiyetinin bulunmadığı açıkça belirtilmiştir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2014 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKDK'dan 'damga vergisi' açıklaması

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), bir proje kapsamında traktör desteği alanların ilgili anlaşma gereği damga vergisi muafiyetinin bulunmadığını bildirdi.

TKDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan "damga vergisi şoku" başlıklı haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğduğu ifade edildi.

Açıklamada, kırsal alana yönelik desteklemeler kapsamında doğrudan traktör desteği verilmediği, traktör alımlarının ancak bir proje kapsamında desteklendiği belirtildi. Destek almaya hak kazananların projeyle ilgili danışmanlık hizmetinden faydalanabileceği, bu harcamanın yapılması halinde TKDK'nın yüzde 50 hibe desteği kapsamında geri ödeme yapacağı kaydedildi.

Destekten faydalananların yatırımlarını gerçekleştirirken üçüncü kişilerle tedarik sözleşmeleri imzaladığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan çerçeve anlaşma uyarınca faydalanıcıların KDV, gelir vergisi, veraset ve intikal vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, özel tüketim vergisi, gümrük vergisi, ithalat vergisi ve özel iletişim vergisinden muaf olduğu ancak tedarik sözleşmelerinin damga vergisi muafiyetinin bulunmadığı açıkça belirtilmiştir. Bu sözleşmeler için damga vergisi ödenmesi zorunludur. Damga vergisi oranı, 2014 yılı için binde 9,48 olup 100 bin liralık tedarik sözleşmesi imzalayan çiftçinin ödemesi gereken damga vergisi sadece 948 liradır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber