2010 KPSS Genel Yetenek sınavı da sızmış

2010 KPSS Eğitim Bilimleri Testinden sonra, Genel Yetenek Testinde anormallikler saptandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Ağustos 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2010 KPSS Genel Yetenek sınavı da sızmış

2010 yılı KPSS sınavı, 11 yıllık KPSS tarihinde en çok ses getiren sınav oldu.

Eğitim Bilimleri Testinde yüzlerce kişi tam puan almıştı. Memurlar.net olarak, bizim bile başlangıçta inanmadığımız bu olayda, ortaya çıkan sonuçlardan sonra herkes sınav sorularının sızdırıldığı konusunda hemfikir olmuştu. Zaten yaşanan tartışmalar sonrasında, KPSS Eğitim Bilimleri Testi iptal edildi ve ÖSYM Başkanı görevinden ayrıldı.

Ancak o günlerde, KPSS Genel yetenek Testinde de aynı usulsüzlükler yapıldığı konusunda tartışma yaşanmasına rağmen, bu test ile ilgili bir karar alınamadı. Oysaki o dönemde YÖK Yürütme Kurulu bir soruşturma açarak bu konuyu da soruşturmuştu. Eylül 2010 tarihli raporda, Genel Yetenek Testinde önceki yıllara göre büyük bir anormallik olduğu şu tespitle ortaya konmuştu: "2008 yılında Eğitim Bilimleri sınavından tamamını doğru yapan kimse yokken, 2009 yılında Genel Yetenek sınavından 6 kişinin tam puan aldığı, Eğitim Bilimleri'nde de tam puan alan olmadı. 2010 yılı KPSS sınavı Genel Yetenek bölümünden 1029 adayın, Eğitim Bilimleri'nden ise 350 adayın tam puan aldı. 2010 yılında gerçekleşen sınavda söz konusu 2 testte (Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek) en başarılı adayların göz ardı edilemeyecek bir kısmının şaşırtıcı bir şekilde karı-koca, kardeş, akraba ya da aynı site, cadde, sokakta yaşıyor olmaları tesadüf olamaz. Genel Yetenek sınavında en başarılı dilime mensup 27 bin 284 adaydan 1805'inin 1. derecede akraba, 328'inin karı-koca, 1477'sinin kardeş veya 1.derece akraba ile komşu olmaları bu kanaatimizi pekiştirmiştir. Bu durum Eğitim Bilimleri sınavı için hukuk mantığı ile normal kabul edilemez. Diğer yandan Genel Kültür sınavında sızma olduğuna ilişkin bir bulguya rastlanmamıştır. Heyetimiz Temmuz 2010 yılında yapılan KPSS Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek testlerinde her ne kadar failleri tespit edilememiş olsa da ciddi usulsüzlük ve yolsuzlukların gerçekleştiğini değerlendirmektedir."

O günlerde kamuoyunun tepkisi ile Savcılık da bir soruşturma açtı. Ancak bugünlerdeki haberlerden anlıyoruz ki, soruşturmalar sızmayı bulmak için sızmayı kapatmak için yapılmış.

Sınav sorularını alarak memuriyete girenlerin kimler olduğunu bulmak zor olmasa gerektir. Yeterki Devlet gerekli mekanizmaları çalıştırmak istesin.

Bu nedenle yüksek puan alanların, Savcılarca bir kez daha ifadeye çağrılması, sorgulanması yerinde olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber