Başbakan Taşkentli Davutların Ahmet

Yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'daki köyünde sevinç var. Akrabaları ise gururlu: "Ne olursam olayım Taşkentli Davutların Ahmet olarak kalacağım" derdi. Buralara geleceği çocukluğundan belliydi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ağustos 2014 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Taşkentli Davutların Ahmet

İSA TATLICAN

ALİ ŞAHİN

Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Başbakanı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dünyaya geldiği Konya'nın Taşkent ilçesinde büyük gurur ve mutluluk yaşanıyor. Davutoğlu'nun akrabaları da bu mutluluğu birlikte yaşamak için Taşkent'e akın etti. 7 bin nüfuslu ilçe ise merkezlerine asılan afiş ve posterler ile 62. Hükümet'i kuracak Başbakan adayı olarak açıklanan Davutoğlu'nu kutladı.

BABAANNE DUASI...

SABAH'a konuşan Ahmet Davutoğlu'nun yengesi Gülşen Davutoğlu, yeğenlerinin Başbakanlık makamına layık görülmesinden büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Yeğenim Ahmet akranlarına göre sakin bir çocuktu. İlkokulu Fatih'te, Lise'yi İstanbul Erkek Lisesi'nde, üniversiteyi de Boğaziçi'nde okudu. 1969'dan 2012'ye kadar aynı binada yaşadık. Bu makamlara ulaşacağı o günlerden belliydi. Babaannesi Ayşe Hanım Ahmet'e 'Oğlunla ordu ol, kızınla oba ol. Dünyalar ayaklarına gele' diye dua ederdi. Duaları da çok şükür kabul oldu. Çok alçak gönüllü bir insandı. Öğretim görevlisi olduğu yıllarda ablasının kızı öğrencisi olduğu halde üniversitede kimse yeğeni olduğunu bilmezdi. Öksüz büyüdü ama bunu hiç hissetmedi. Allah memlekete, millete, ümmete hayırlı hizmetlerde bulunmasını nasip etsin."

HALANIN GÖZYAŞI

Ahmet Davutoğlu'nun halası Nilüfer Özlen ise "Yeğenim küçük yaşta annesini, 11 yıl önce de babasını kaybetti. Anne ve babası bugün hayatta olsalardı gurur duyarlardı" dedi. Gözyaşları içinde hislerini anlatan Özlen sözlerini şöyle tamamladı: "Annesi vefat ettikten sonra hepimizde Ahmet'e karşı derin bir sevgi oluştu. 3 kızdan sonra dünyaya gelmişti. Annem yani Ahmet'in babaannesi bütün torunlarına dua ederdi ama ona özel dua ederdi. 'Bütün dünyalar ayağına gelsin, gelmeyenlerin de sen ayağına git' derdi. Kitaplara çok düşkündü. Biz önemli yerlere geleceğini zaten biliyorduk. Ama dünya yeni tanıdı. Kimsenin kalbini kırmadı. Herkesin duasını aldığı gülen yüzünden de belli zaten." Ahmet Davutoğlu'nun yardımsever kişiliğini anlatan teyzesinin kızı Şerife Taşdizer de şunları söyledi: "Bizim dayımızın oğlu olduğu için söylemiyoruz. Böyle bir insan Türkiye'ye gelmez. Bize sürekli olarak 'Hangi makama gelirsem geleyim ben hiç değişmeyeceğim. Ne olursam olayım Taşkentli Davutların Ahmet olarak kalacağım' derdi. Nerede ihtiyar varsa halini hatırını sorardı. Kitap yazıyordu, üniversitede görevliydi. Siyasete atıldıktan sonra bu makamlara ulaşacağına inanıyorduk. Rabbimiz bize ve Taşkentli hemşehrilerine bu mutluluğu yaşattı."

YENGESİ: KALBİ ÇOK TEMİZDİR

Davutoğlu 'nunbabası Mehmet Bey'in Taşkent'e büyük hizmetleri dokunduğunu ve İmam Hatip Lisesi'nin kuruluşunda büyük katkıları olduğunu aktaran yengesi Gülümser Türkalp de duygularını şöyle aktardı: "Annesi Memnune Hanım çok iyi, merhametli bir insandı. Vefat ettiğinde de cenazesinde de Ahmet'in yanındaydım. Babası yeniden evlenene kadar hepimiz ilgilendik. Gelen hanımı da çok iyi ilgilendi. Öksüz olduğunu hiç hissettirmedi. Onun döneminde Türkiye'nin daha büyük atılımlar yapacağını düşünüyorum. Çünkü kalbi çok temiz bir insan. Türkiye dua ediyor, İslam dünyası dua ediyor. Bizden hep dua etmemizi isterdi. Onu ekranda gördüğüm zaman 7 kez Ayet-el Kürsi okuyorum."

İSTANBUL LİSESİ'NDEN 3'ÜNCÜ BAŞBAKAN...

Mesut Yılmaz'ın mezun olduğu İstanbul Lisesi ya da daha çok bilinen adıyla İstanbul Erkek Lisesi, yeni bir başbakan daha çıkardı. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için adını açıkladığı Ahmet Davutoğlu da Türkiye'nin bu köklü lisesinden mezun... Necmettin Erbakan ve Mesut Yılmaz, daha önce sarı-siyahlı camiadan çıkan başbakanlardı. Ahmet Davutoğlu ise 1970'te girdiği ve yatılı olarak okuduğu okuldan 1977'de başarı ile mezun oldu. Okul müdürü Abdullah Mollaoğlu, okulun arşivinde bulunan Davutoğlu'nun okul kayıtlarını basın mensupları ile paylaştı. Müdür Mollaoğlu, "Okulumuzda ağabey-kardeş ilişkisi vardır. Sayın Davutoğlu, 2.5 yıl önce mezuniyet törenine katıldığında öğrencilerimiz kendisine bu geleneğe uygun olarak 'Ağabey' diye hitap etmişlerdi. Sayın bakanımız da o zaman okulumuzun geleneğinde ağabey-kardeşlik ilişkilerinin devam ettiğini vurgulamış ve 'Ağabey' hitabından duyduğu memnuniyeti ifade etmişti" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber