Emniyet'teki paralel casusluk üssüne kilit

Uluslararası Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı'nın Paralel Yapı'ya çalıştığı ortaya çıktı. Yurtdışına bilgi sızdırdığı iddia edilen dernek fesih edilecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ağustos 2014 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'teki paralel casusluk üssüne kilit

GÖKSEL ÇAĞLAV

DERİN örgütten bir vukuat daha... Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, paralel casusluk üssüne neşter vurdu.

Bir ihbarı değerlendiren müfettişler, 2000 yılında kurulan Uluslararası Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı hakkında soruşturma başlattı. IPA Türkiye'nin giderlerinin devlet tarafından kaynaklandığı, derneğin istihbari bilgileri yurt dışına servis ettiği ileri tespit edildi. 81 ilin emniyet müdürlüklerine ve polis meslek yüksekokullarına, 'gereği yapılması' talebiyle "IPA Türkiye'yle ilişkinizi kesin" yazısı gönderildi. Bu sürecin ardından Paralel Yapı'ya hizmet eden IPA Türkiye'nin merkez ve şube başkanlıkları acil olarak toplanıp fesih kararı verecek. Şubelerde geçici görev onayıyla çalışan personelin izinleri iptal edilecek. Emniyet teşkilatı birimleri içerisinde tahsis edilmiş olan çalışma ortamları boşaltılacak. Kullanıma açılmış veri kaynakları ile teknik alt yapısı engellenecek.

IPA Türkiye'nin Genel Başkanlığı görevini, 17 ve 25 Aralık'taki darbe girişimlerinin ardından görevden alınan Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Erkan Güler yürütüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber