Petrol Boru hatlarına tekno koruma geliyor

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 'Petrol ve Doğalgaz Boru Hatlarının Güvenliği Projesi'ni başlattı. Amaç boru hatlarını sabotajlara karşı korumak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Ağustos 2014 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Petrol Boru hatlarına tekno koruma geliyor

VOLKAN YANARDAĞ

Türkiye açısından ekonomik ve stratejik açıdan büyük önem arz eden boru hatlarında son yıllarda artan hırsızlık ve sabotajlar, hükümeti de harekete geçirdi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ihtiyacını karşılamak üzere Petrol ve Doğalgaz Boru Hatlarının Güvenliği Projesi'ni başlattı. Projeyle BOTAŞ tarafından tesis ve inşa edilen petrol ve doğalgaz boru hatları ile bu hatlar üzerinde bulunan tesislerin ve bu tesislerin idare edildiği birimleri teknolojik korumaya alınacak. Müsteşarlık, boruların sabotaj ve hırsızlık gibi tehditlerden korunmasına yönelik teknolojiye dayalı entegre güvenlik sisteminin temin edilmesi, kurulumu planlıyor.

FİRMA İHALEYLE BELİRLENECEK

Müsteşarlık, proje ile ilgili idari, mali ve teknik hususlarda bilgi alınması ve firma, kurum ve kuruluşların mevcut yeteneklerinin belirlenmesi amacıyla bilgi istek dokümanı yayımladı. İstekliler, niyetlerini imkan ve kabiliyetlerini, iş tecrübelerini, tesislerin güvenliğine yönelik ürünlerine ait ürün kataloglarını müsteşarlığa gönderecek.

Termal kameralı koruma

Geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, boru hatları ve tesislerinin sabotaj ve hırsızlık yapılma ihtimali yüksek bölgeleri belirlenecek. Bu bölgelerdeki boru hatlarının periyodik olarak, kara ve / veya hava araçları, gece görüş dürbünü, termal kamera gibi teçhizatlarla kontrolü yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber