Işık: İşçisizlik problemi var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Artık üretim yapıyoruz ama üretimde çalışacak nitelikli insan bulmakta zorlanıyoruz. Sanayi Bakanı olarak, şu anda Türkiye'nin bir işsizlik problemi varsa bir de 'işçisizlik problemi' var" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2014 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: İşçisizlik problemi var

Gebze ilçesinde, Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi'nde, burasının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Işık, Pembegüllü'nün ilçede zor koşullarda hizmet verdiğini belirterek, merkeze onun adının verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde adeta gökten hizmet yağdığını dile getiren Işık, açılışlara yetişemediklerini bildirdi.

Işık, 3 Kasım 2002'de, halkın kötü gidişe son verip siyasi istikrarı sağladığına işaret ederek, "Bunlar olmasaydı, bu hizmetleri bu kadar yoğun, kaliteli, güzel ve hızlı yapamazdık. Bu hizmetler, sizin iktidarımıza desteğine teşekkürdür. Nereye gitsek AK Parti döneminde hizmetinize sunulmuş bir eserle karşılaşıyoruz. Bunlar çok güzel şeyler, bunlar sizin sağladığınız siyasi istikrarın size sunduğu nimetlerdir" ifadesini kullandı.

"Artık çok güçlü bir Cumhurbaşkanı ve güçlü bir Başbakan var"

Gerek Kocaeli gerekse diğer illerde partisine desteğin, 2002'den bu yana artarak sürdürdüğüne dikkati çeken Işık, bu devam ettikçe ülkenin daha hızlı kalkınacağını anlattı.

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından Türkiye'de yeni bir dönem başladığını belirten Işık, şöyle konuştu:

"Artık çok güçlü bir Cumhurbaşkanı ve güçlü bir Başbakan var. İnanıyorum ki 2015 seçimlerinde sizler desteğinizi devam ettirirsiniz, 2019'a kadar güçlü bir iktidar size hizmet etmeye devam eder. Bunlar şunun için önemli; dünyanın hızlı gittiği dönemlerde Türkiye maalesef siyasi istikrarsızlık, iç karışıklıklar, kardeş kavgaları sebebiyle çok zaman kaybetti. Dünyanın koştuğu dönemde biz yürümekte bile zorlandık. O zaman fark açıldı. Son 12 yılda dünya yürürken biz koşuyoruz. Mesafeyi her geçen gün kapatıyoruz. Koşunun devam etmesi için istikrarın devam etmesi lazım."

"Allah'ın izniyle bizim aramıza fitne sokamazlar"

Işık, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine değinerek, ülke güçlenirken halkın zenginleşmeye devam edeceğini dile getirdi.

Gebze'de, sanayide nitelikli personel bulmakta zorlandıklarını aktaran Işık, "Meslek kursları açıyoruz. Artık üretim yapıyoruz ama üretimde çalışacak nitelikli insan bulmakta zorlanıyoruz. Sanayi Bakanı olarak, şu anda Türkiye'nin bir işsizlik problemi varsa bir de 'işçisizlik problemi' var. İşsizlik problemimizin temelinde de eğitimsizlik var" değerlendirmesinde bulundu.

Fikri Işık, AK Parti'ye fitne sokmaya çalışan bazı gruplar olduğunu söyledi. Bunun özellikle yapıldığını bildiren Işık, şunları kaydetti:

"Hayır, Allah'ın izniyle bizim aramıza fitne sokamazlar. Türkiye'de uyum oluştu, istikrar oldu. Türkiye'nin nasıl bir sıçrama yaptığını gördünüz. Kocaeli'de güzel uyumumuz var. Kocaeli'deki bütün kadrolarımız uyum içinde çalışıyor. Öyle olunca muhtarımızdan azamıza kadar uyum sürdükçe de hizmetler büyük bir hızla ayağınıza geliyor. Türkiye'nin uyumu, Türkiye'yi güçlendiriyor. Kocaeli'nin uyumu, Kocaeli'yi güçlendiriyor. Uyumlu çalışmaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber