Kalp cerrahı Sönmez'i yaralayan kişi tutuklandı

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Sönmez'i silahla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen eski Sarıkamış Belediye Başkanı Özbilen tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2014 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kalp cerrahı Sönmez'i yaralayan kişi tutuklandı

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaraladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Özbilen, 'kasten adam öldürmeye teşebbüsten' tutuklandı.

"Savunma amaçlı yere ateş etti"

Öte yandan, Özbilen'in avukatı Aydın Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müvekkilinin doğrudan Sönmez'i hedef almadığını öne sürerek, mahkemedeki ifadesinde olay anında birkaç el ateş ettiğini söylediğini anlattı.

Özbilen'in, Sönmez'le tokalaşmak ve görüşmek istediğini savunan Alkan, "Müvekkilim, Bingür Bey'in yanında bulunan kişileri tanımadığını, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını, bu nedenle de oradakilerin saldırıya kalkıştıklarını, bu durumdan etkilenip korktuğundan dolayı kendini savunma amaçlı birkaç defa yere ateş ettiğini söyledi" diye konuştu.

Müvekkilinin de hafif şekilde darbedildiğini ileri süren Alkan, şunları kaydetti:

"Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Geçici tedbir. Fırsat bulursak itiraz edeceğiz. Kararı da isabetli bulmadık çünkü sevk maddesi isabetli değildi. Tekrar sorgulanması gereken bir karar. Özellikle de 'müştekinin konumu ve sosyal statüsü kararın verilmesinde etkili oldu' diye düşünüyorum. Müvekkilim böyle bir olaya kasıtlı meydan verebilecek kişiliğe sahip değil. Birçok seveni de vardı zaten adliyenin etrafında. İlk ifadesinde söylüyor, sorgu hakimlerine de bunları dile getiriyor, kendisiyle husumeti ve ateş edecek durumun olmadığını, sadece Bingür Bey'in yanında bulunan kişilerin artık koruma görevlileri mi, kendilerine eşlik eden geziciler mi, bilmiyorum, onların yanlış anlamaları, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını ve kendisine yönelik saldırıyı defetmek amacıyla böyle bir harekete kalkıştığını ifade ediyor. Aniden gelişen bir olay. Ani heyecan ve korkunun meydan verdiği bir olay."

Soruşturmanın gizli yürütüldüğüne dikkati çeken Alkan, "Doğrudan kendisini hedef alıp ateş etmiş değil. Öyle bir kastı da yok. Geçmişe dayalı husumeti yok. Böyle bir eyleme girişmesini gerektirecek bir durum da yok. Böyle bir eyleme kalkışmasını gerektirecek haklı neden bulamadık" dedi.

Ambulans uçakla İstanbul'a getirildi

Bu arada, Prof. Dr. Sönmez, Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavisinin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Atatürk Havaliman'na getirildi.

Sedyeyle uçaktan indirilerek, Genel Havacılık Terminali'nde bekletilen ambulansa alınan Sönmez, sağlık durumunu soran gazetecilere el salladı.

Durumunun iyi olduğunu belirten Sönmez, daha sonra ambulansla Şişli'deki Memorial Hastanesine götürüldü.

Hastane yönetimi ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt tarafından karşılanan Sönmez, Kalp ve Damar Cerrahi Servisi'ne alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber