Emniyet'in yeni tabancaları kusurlu

Beylik silahının ateş alması sonucu ölen Semih Arslan'ın ailesi, "Canik 55 TP 9" tabancaların emniyet sisteminin kusurlu olduğu iddiasıyla şikayette bulundu. Bu hata nedeniyle bütün polislerin hayatının tehlikede olduğu öne sürüldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2014 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet'in yeni tabancaları kusurlu
OSMAN ASİLTÜRK

Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılında mezun olan Semih Arslan, İstanbul Bayrampaşa'da çevik kuvvet polisi olarak göreve başladı. Arslan'ın, geçen 17 Temmuz'da, evinin mutfağında kardeşi ile otururken incelediği emniyetin yeni verdiği tabanca ateş aldı. Tavandan duvara seken kurşun oradan da genç polisin ensesine saplandı. Arslan, kaldırıldığı hastanede verdiği 7 günlük yaşam mücadelesini kaybederek 24 Temmuz'da hayata gözlerini yumdu. Genç polisin ölümünden geriye emniyetin yeni tabancalarına ilişkin korkunç bir şüphe kaldı. 4 çocuğundan en büyüğünü yitiren baba Cihan Arslan, Emniyet'in "Canik 55 TP 9" marka yeni tabancalarının kusurlu olduğunu iddia etti.

'İĞNE HAREKETLİ İLK SİLAH'

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi veren baba Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı ve tabancayı yapan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında suç duyurusunda bulundu. Arslan, şikayet dilekçesinde, özellikle yeni mezun tüm polislerin tabancaları yüzünden hayati tehlike taşıdığını iddia etti. 2014 yılına kadar emniyet teşkilatı ve polis okullarındaki eğitimlerde kullanılan Sarsılmaz marka silahların emniyet mandalı, iğne emniyeti ve horoz emniyeti olmak üzere üçlü güvenlik sistemine sahip olduğunu vurgulayan Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilk kez ihaleye çıkıp aldığı polimer gövdeli 25 bin adet "Canik 55 TP 9" marka tabancalarda bu özelliğin bulunmadığını öne sürdü. Arslan, Canik 55'lerin horoz mekanizmasının olmadığını ve iğne hareketli ilk silah olma özelliği taşıdıklarını belirtti.

'İLK MAAŞI DURUYOR'

Göreve yeni başlayan bir çok polisin silahın tehlikeli olduğu yönünde şikayetleri olduğunu aktaran Arslan, tabancanın elle sallandığında dahi patlayabildiğini iddia etti. Arslan, tabancanın kendiliğinden iğne düşürdüğünü, dolu olması halinde ateş aldığını, kurma kolunun çekilip bırakılması sonrasında tetiğe dokunulmadan bile ateş aldığını söyledi. Tabancanın sorunlu halinin internette de bir çok kişi tarafından izah edilmeye çalışıldığını, sayılan kusurların bu görüntülerde de anlaşıldığını kaydetti. Baba Arslan dilekçesinde şunlara dikkat çekti: "Maktul oğlum Semih Arslan'ın okuduğu dönemde, 2 yıl boyunca Sarsılmaz marka tabanca ile eğitim yapılmış, ancak mezun olmaya bir hafta kala Canik 55 TP 9 marka tabancalar gösterilmiş ve çocuklarımız bu tabancalarla mesleğe başlamışlardır. İlk maaşını bile harcayamadan vefat eden oğlumun kanı kimlerin üstüne sıçramışsa onlar hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim."

'Polisler internette görüntülü anlatıyor'

Ölen polisin amcaoğlu Murat Arslan şu iddialarda bulundu: "Yeğenim şirketi arayıp silahın emniyetini sormuş. Müşteri temsilcisi 'tetiğe basmazsanız patlamaz' diye cevap vermiş. Yeğenimin ölümünden 1-2 hafta sonra yeni mezunlara Trakya bölgesinde eğitim verilmeye başlandı. Silah o kadar kusurlu ki herkes internete video yüklemiş, birinde tetiğe basmadan ateş ediyor, diğerinde her atışta şarjör düşüyor. Bütün arkadaşları, üst düzey polis yetkilileri hepsi şikayetçi tabancadan. Silahların kusurlu olduğuna tüm emniyet şahit olur. Yeğenimin arkadaşı anlattı. Evde şarjörü çıkarıp dolabın üstüne, silahı da yatağın altına saklıyormuş, kardeşleri olduğu için. Tüm genç polisler korku içinde. O silahlar birer saatli bomba."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber