Üniversiteli katil 'iyileşti', yine İzmir'de geziyor

İzmir'de 18 yıl önce aşık olduğu kızı öldürüp "Cezai ehliyeti yoktur" raporuyla serbest kalan Şefik Dağaçar İzmir sokaklarına gere döndü.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Ağustos 2014 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli katil 'iyileşti', yine İzmir'de geziyor
Ali EYCE

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde beklemeli öğrenci olan Şefik Dağaçar, aynı okulun 3'üncü sınıf öğrencisi Seval Erdoğan'a (19) aşık oldu. Aşkına karşılık bulamayınca silahla okulu basıp dekanın odasına sığınan genç kızı öldüren Dağaçar ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Adli Tıp Kurumu'ndan gelen "Cezai ehliyeti yoktur" raporuyla 1999'da Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi ve ertesi yıl rapor sayesinde taburcu edildi.

Uzun süre ortada görünmeyen Şefik Dağaçar 2008'de Kemeraltı'nda bir silah dükkanında görülmüştü. Deşifre olunca kayıplara karışan Dağaçar 2010'da tekrar İzmir'e döndü. On yıl boyunca 6 ayda bir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalında zorunlu kontrollerini yaptıran Dağaçar'ın, "cezai ehliyeti yoktur" raporu iki yıl önce geçerlilik kazandı ve kontroller sona erdi.

Öğrenci affından yararlanıp cinayet işlediği okula geri dönmek isteyen Dağaçar'ın bu girişimi, okul personeli ve öğrencilerin tepkisi üzerine başarısızlıkla sonuçlandı. Şefik Dağaçar önceki gün Üçyol'daki bir markette görüldü. Saçlarını tamamen kazıttığı ve pala bıyık bıraktığı gözlenen Dağaçar, tanındığını fark edince hiçbir şey almadan kasalara yöneldi. Fotoğrafının çekilmemesi için arkasını dönen Dağaçar, daha önce aldığı birkaç ürünün parasını ödeyip hızla uzaklaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber