Ankara polisi köstebek avı başlattı

Çatışmada ölen Bonzai baronu Aramaz'ın emniyetin operasyonlarından önceden haberdar olması üzerine Ankara polisinin köstebek avı başlattığı öğrenildi.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Ağustos 2014 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara polisi köstebek avı başlattı

Ankara'nın orta yerindeki çatışmayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Çatışmada ölen Bonzai baronu Aramaz'ın emniyetin operasyonlarından önceden haberdar olması üzerine Ankara polisinin köstebek avı başlattığı öğrenildi.

Ankara'da önceki gün suç makinesi Bülent Aramaz kendisini takip eden polislerle çatışmaya girdi. Aramaz öldü, 3'ü polis 4 kişi yaralandı. Bir kişi kaçtı. Operasyonun ayrıntıları ise dün ortaya çıktı. Haziran ayında 3 kişiyle İzmir'e giden Bülent Aramaz trafik kazası geçirmişti. Adamlarını yanan otomobilde bırakan Aramaz, yanına aldığı Kalaşnikofla kaçmıştı.

Operasyonlar başarısız oldu

Son bir ay içinde Ankara'da bir restoranın Kalaşnikofla taranması, iki kişinin N.Ç.'yi 21 kurşunla öldürülmesinde deliller Bülent Aramaz'ı işaret edince polis sıkı bir takibe başladı. Gölbaşı'nda bir adrese yapılan baskından son anda haberleri olan örgüt üyeleri polise Kalaşnikoflarla karşılık verdi. Adamları çatışırken Aramaz kaçtı. Çete liderine yönelik operasyon girişimleri hep başarısızlıkla sonuçlanınca polis köstebek ihtimalini gündeme getirdi.

Çete liderinin operasyonları önceden öğrendiği üzerinde duran polis, 17 Aralık operasyonunda iki farklı birime sevk edilen iki polis memurunun köstebeklik yaptığının tespit etti ve tutukladı. Çetenin önemli isimlerinden Kadir İ. de gözaltına alındı. Yeni bilgiler ışığında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yeniden düğmeye bastı.

Çete lideri Aramaz polise pusu kurmuş

Evdeki baskından da kaçtı

Çetenin elebaşı Bülent Aramaz teknik takibe alındı. Ancak polis, sürekli yer değiştiren ve haberci kullanan Aramaz'ın yerini belirleyemedi. Fiziki takibi de zorlaştırmak için sürekli araç değiştirip sahte plaka kullandı. Bunun üzerine sevgilisi olduğu iddia edilen Rus Elena K. da takibe alındı. Polis belirlenen adreslerden birinde iki ekiple beklemeye geçti. Elena K.'nın 3 gün önce Aramaz ile buluştuğu eve baskın yapıldı, ancak çift kaçtı.

Bu kez adamları ihanet etti

Aramaz ve adamları kaçarken polise pusu kurdu. Elena K. ve 2 adamı, 2 araçla polisleri çapraz ateşe tuttu. 3 polis yaralandı. Gözcü ekibin müdahalesiyle çatışma çıktı. Başından vurulan Aramaz'ı bu kez de kendi adamları ihanet edip kaçtı. Bülent Aramaz hastanede öldü. Aynı araçta bulunan Elena K. de yaralandı.

Emniyette başka köstebek mi var?

Çatışmanın ardından Aramaz ve adamlarının kullandığı araçta bir Kalaşnikof, bir Glock marka tabanca, çok sayıda mermi ve uyuşturucu ele geçirildi. Köstebeklerin yakalanmasına rağmen her operasyondan kaçan Bülent Yaramaz'ın son operasyondan da haberdar olması üzerine Ankara Emniyeti başka köstebek olup olmadığını bulmak için alarma geçti. Bülent Aramaz'ın oğlu ise sosyal medya üzerinden operasyonu gerçekleştiren polislere sinkaflı sözler etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber