İlklerin kongresi

Ahmet Davutoğlu'nu Başbakanlık koltuğuna taşıyacak yarınki kongre, hem AK Parti hem de Türk siyasi hayatı için ilklere sahne olacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 26 Ağustos 2014 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlklerin kongresi

Köşk'e çıkmasına sayılı günler kalan Başbakan Erdoğan, 61. hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısında üyelere veda etti; tavsiyelerde bulundu. Halkın oylarıyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günkü yemin töreni öncesi son defa Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. 'Özel' gündemli zirvede, kabine üyeleri herhangi bir sunum yapmadı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak gösterilen Ahmet Davutoğlu ise, toplantıya Dışişleri Bakanı sıfatıyla son defa katıldı. Başbakanlık Merkez Bina'daki zirvenin ana gündemi yeni kurulacak hükümetti. Üyelere veda eden Erdoğan, yeni döneme ilişkin bakanların önerilerini aldı; kabineye giremeyecek isimlerden çalışmalara devam etmelerini ve Davutoğlu'na destek vermelerini istedi. Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler, Gazze'deki son durum, AB-Türkiye ilişkileri ile çözüm süreci de konuşulan konular arasındaydı. Bu arada?Ahmet Davutoğlu'nun kabinesine girecek isimler de merak konusu. Kulislerde, Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın yanı sıra ekonomi alanında bir görev alması beklenen Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin ismi sayılıyor. Yine Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un adı Adalet Bakanlığı için geçiyor ancak ekim ayındaki kritik HSYK seçimlerine kadar Bekir Bozdağ'la devam edileceği belirtiliyor.

Öte yandan Erdoğan, ulaşılması zor bir rekora imza attı. 15 Mart 2003'te Başbakanlık koltuğuna oturan Erdoğan, dünkü Bakanlar Kurulu ile birlikte tam 337 defa kabine toplantısına başkanlık etmiş oldu.

İlklerin kongresi

2001'de kurulan AK Parti, 4 defa olağan kongre gerçekleştirdi. Bu, ilk olağanüstü kongre olacak.

Genel Başkanlık koltuğu ilk defa el değiştirecek. Davutoğlu, ikinci genel başkan sıfatını alacak.

AK Parti, çok partili dönemde iki Cumhurbaşkanı çıkaran tek parti olma unvanını kazanacak.

Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Genel Başkan' olarak son defa kongrede konuşacak.

MKYK değişikliği yapılmayan ilk kongre olacak.

İSMAİL SONSUZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber