Polise hain pusu: 1 şehit

Diyarbakır Emniyet müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Bal, görevinin bitmesiyle geldiği evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce kurulan pusuda şehit edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2014 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polise hain pusu: 1 şehit

Olay gece saat:01:30 sularında Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri 70. sokakta meydana geldi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Osman Bal, (42) görev dönüşü geldiği evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce kurulan pusu sonucunda silahlı saldırıya uğradı.

Kimliği belirsiz kişi yada kişilerce Polis memuru Bal'ın üzerine en az 20 el ateş ettiler. Açılan Ateş sonucunda polis memuru Bal, sırtına ve başına isabet eden kurşunlar nedeniyle olay yerinde şehit oldu.

Olayın duyulmasıyla bölgeye çoksa sayıda polis ekibi sevk edilirken Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili bilgi veren Emniyet Müdürü Halis Böğürcü; 'Olayın nasıl olduğunu henüz bilmiyoruz, arkadaşımız evine dönüşünde silahlı saldırıya uğruyor, onun neticesinde şehit oluyor. Arkadaşlarımız olayı takip ediyor ve umarım en kısa zamanda failini yakalarız' dedi.

Yaşanan olay sonrası Kayapınar ilçesi Huzurevleri semtini ablukaya alan polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

1972 Kahramanmaraş doğumlu olan şehit polis memuru Osman Bal'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

BABA EVİNDE YAS

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal'ın Kozan ilçesindeki baba evinde yas var.

Bal'ın, Bulduklu köyündeki babası Durdu ve annesi Hatun Bal'ın yaşadığı eve ve sokağın girişine bayrak asıldı. Vatandaşlar, Bal ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Osman Bal'ın, evli ve biri erkek 3 çocuk babası olduğu, 11 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı öğrenildi.

Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Bal ve ailesinin, yaklaşık 30 yıl önce Bulduklu köyüne yerleştiği bildirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Sur ilçesi Çarşı Polis Merkezi'nde görevli polis memuru Osman Bal (42), dün gece Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan TFF Süper Kupa maçını izledikten sonra evine giderken önünü kesen bir grupla tartışmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu saldırganlardan birinin silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirmişti.

OLAY TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Diyarbakır'da dün gece evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal'ın ölümüyle ilgili açıklamada bulanan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, olayın siyasi olmadığını söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden görevli polis memuru Osman Bal, dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemesinin ardından geldiği evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın 10 el ateş ettiği polis memuru Bal, olay yerinde hayatını kaybetti. Bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenle Bal, toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Adana'ya gönderildi. Törenin ardından gazetecilere saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, olayın siyasi ve terör saldırısı olmadığını ifade etti. Saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattıklarını aktaran Böğürcü, "Görev istirahatlı polis memurumuz, arkadaşlarıyla birlikte dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemek üzere evinden çıktı. Maç bittikten sonra bir süre arkadaşlarıyla takılmasının ardından saat 01.30 sıralarında evine dönüyor. Evinin önüne geldiğinde istenilmeyen hadise meydana geliyor. Saldırıyı kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte, bazı kanaatlerimiz var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Olayın siyasi bir yönü yok. Terör faaliyetinden oluşmuş bir hadise değildir. Durum adli bir olay olarak gözüküyor. Olayda tek silah kullanıldığını tespit ettik. 11 tane mermi kullanıldı. Bu mermiler, MKE yapımı. Mermilerden 10'u isabet etmiş. Arkadaşımız arkadan vurulmuş. Saldırgan tek kişi. Saldırganın görüntü kayıtları elimizde var. Bu görüntülerde olaydan sonra şahsın kaçtığını görüyoruz. Saldırganın yakalanması için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

EŞİ: DÜŞMANIMIZ YOK

Diyarbakır'ın Huzurevleri semtinde dün gece evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden polis memuru Osman Bal için Emniyet Müdürlüğü önünde uğurlama töreni yapıldı. Törene Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kurum müdürleri ile polis memuru Osman Bal'ın eşi Mukaile Bal, kızı Özlem ile 5 yaşındaki oğlu Süleyman Bal ve yakınları katıldı. Polis Memuru Osman Bal'ın okunan özgeçmişinde yaklaşık 11 yıldır Diyarbakır'da görev yaptığı son olarak merkez Sur İlçesi Çarşı Polis Merkezi'nde çalıştığı belirtildi.

EŞİM YAKALADIĞI HIRSIZLARA DÜRÜM ISMARLARDI

Törende güçlükle ayakta duran Bal'ın yakınlarını polisler sakinleştirirken eşi Mukaile Bal, eşinin hiç kimseyle husumeti bulunmadığını, saldırıyı kimlerin yaptığını bilmediğini söyledi. Mukaile Bal şöyle konuştu:

"Böyle iyi bir insana neden bunu yaptılar. Yıllardan bu yana Diyarbakır halkına, Emniyeti'ne hizmet ediyor. Bir yanlışı olmamış. Şimdiye kadar hiç kimseye hiçbir kötülük yapmamış. Yakaladığı hırsızlara bile dürüm ısmarlıyordu. Buluntu çocuklar bile birbirine onu gösterip dürüm ısmarlamasını isterdi. O da 'Ismarlarım. Ben açlığı bilirim. Ben fakir çocuğuyum' diyordu. Eşim hiçbir zaman paraya önem vermedi. En son saat 19.00'da yemeğe geldi. Yemeğini yedi sonra maç izlemeye gitti. Site girişinde cansız bedenine koştum kucakladım. O sırada çocuğumu balkonda uyutuyordum. Silah seslerini duydum. Ateş edenleri görmedim. İlk anda baksam ateş edenleri görürmüşüm. Çocuğumun kulağını kapattım silah seslerinden korkmasın diye. Hiçbir düşmanı yoktu, hiç kimseyle bir alıp veremediği yoktu."

Polis memuru Osman Bal'ın kızı, 18 yaşındaki Özlem Bal ise, "atan sağ olsun ben artık Osman Bal'ın kızı değil şehit Osman Bal'ın kızıyım. Ağlamayacağım, zalimi güldürmeyeceğiz. Ben ağlarsam işte o zaman babam ölür" dedi.

EMNİYET MÜDÜR: ARKADAN VURULMUŞ

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ise evine gittiği sırada polis memurunun arkadan vurulduğunu belirterek şöyle dedi.

"Kimin yaptığı henüz belli olmamakla birlikte tabii ki kanaatlerimiz var. Arkadaşlarımız çalışıyor. Siyasi bir yönü yok, terör faaliyetinden dolayı olmuş bir hadise değil. Adli bir olay olarak gözüküyor. 11 mermi kullanılmış 10'u isabet etmiş. Arkadan vurulmuş. Saldırgan tek kişi. Görüntü kayıtları var. Tespite dönük, arkadaşlarımız yakalama çalışmalarını sürdürüyor. Olaydan sonra kameralardan şahsın kaçışını görüyoruz. Neticede arkadan atılarak vurulmuş. Bunlar olmasını istemediğimiz hadiseler. Ama maalesef bazı şeyler; kader bu tür hadiselerle bizleri karşılaştırıyor Failleri yakalamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diye konuştu.

Polis memuru Osman Bal daha sonra okunan dualarla memleketi Adana'ya gönderilirken, kızı Özlem Bal babasının tabutuna son kez dokunmak istedi. Babasının tabutuna dokunan Özlem Bal cenaze arkasından el sallayarak babasını uğurladı. Osman Bal'ın cenazesi ailesinin oturduğu Adana'ya gönderildi. İHA/AA/DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber