Çiftçinin parasıyla tatil yapan müdür

1.5 Milyon çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü A. K. adına kesilen ve parası da çiftçinin cebinden ödenen 5 yıldızlı lüks otel faturaları kafaları karıştırdı.

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 26 Ağustos 2014 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çiftçinin parasıyla tatil yapan müdür

Yetişkin 2 kişi adına ve birer günlük konaklama şeklinde kesilen 7 fatura ile ilgili olarak K., otelde kalmadığını, bir başka kişinin kendisi adına fatura kestirebileceğini ileri sürürken, otel yetkilileri ise faturaların konaklayan kişi adına kesildiğini söylediler.

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre,

Kooperatifin Genel Müdürü A. K. adına Ankara'nın en lüks otellerinden birinden kesilmiş faturalar elden ele dolaşıyor. Kooperatifin Genel Müdürü A. K., evine 1 km mesafedeki 5 yıldızlı otelde kendisinin kalmadığını söylerken, otel yetkilileri ise faturaların kesinlikle kalan kişi adına kesildiğini kaydetti.

Ankara'da çiftçileri yakından ilgilendiren '5 yıldızlı' otel skandalı ortaya çıktı. 1.5 milyon çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü A. K. adına Ankara'nın en lüks otellerinden olan Mövenpick Hotel tarafından konaklama karşılığında kesilen faturalar ortalığı karıştırdı. K.'nun, evine 1 km mesafedeki lüks otel faturaları dikkat çekerken, yetişkin 2 kişi adına kestirilen faturaların çiftçinin cebinden ödettirilmesi ise büyük bir skandal olarak görülüyor.

7 FATURANIN 5'İNİ ÇİFTÇİNİN CEBİNDEN ÖDEDİ

Geçtiğimiz Mart ayında 1, Mayıs ayında 4 ve Haziran ayında 2 olmak üzere 7 adet otel faturası ortalıkta dolaşırken, birer günlük ve 2 yetişkin konaklama karşılığında verilen bu faturaların da Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü A. K. adına kesilmesi dikkat çekiyor. Faturalarla ilgili görüştüğümüz K., kendisinin otelde kalmadığını, şirket indirimlerinden yararlanmak için bir başka kişinin kendisi adına fatura kestirebileceğini ileri sürdü. Ancak faturalarla ilgili olarak görüştüğümüz otel yetkililerinin verdiği bilgiler ise kafaları iyici karıştırdı. Otel yetkilileri, otelde şirket adına konaklayanların faturalarının konaklayan kişi adına kesildiğini belirtti.

ŞİRKETLERİN TEPE YÖNETİMİNDE

A. K. adına kayıtlı 7 faturanın birisi Groupama Sigorta A.Ş'ye kestirilirken, 1'si doğrudan kalan kişi tarafından ödenmiş ancak diğer 5 fatura ise Tarım Kredi Kooperatiflerinin dış ticaret iştiraklerinden olan Raıntrade kestirilmiş görülüyor. A. K., Groupama Sigorta A.Ş'nin yönetiminde Başkan Vekili görevini yürütürken, Raıntrade ise Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

ÇİFTÇİNİN CEBİNDEN 5 YILDIZLI OTEL SEFASI

Faturaların hepsinin 1'er günlük konaklama karşılığında yetişkin 2 kişi adına kesilmesi dikkat çekerken, özellikle Raintrade kestirilen faturaların çiftçinin cebinden ödettirilmesi manidar bulunuyor. Gelinen noktada söz konusu skandal faturaların biran önce aydınlatılması gerekiyor. 5 yıldızlı lüks otelde kurumla alakalı bir görevden dolayı konaklamanın yapılmadığı ortada dururken, kalan kişilerin kendi otel sefalarının faturalarını çiftçiye ödettirmesi ise dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber