Albayın 'haram lokma' isyanı

Askeri casusluk davasında mahkemeler arası bir uyuşmazlık nedeniyle tahliye edilemeyen 4 asker, paralel polislerin aldığı 150 milyon liralık taltif paralarını ve yaşadıkları villaları hatırlattı, "haram lokma" mesajı verdi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ağustos 2014 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albayın 'haram lokma' isyanı
ERHAN ÖZTÜRK
NESLİHAN KESKİN

Askeri casusluk davasında 3'ü subay 4 asker, mahkemeler arası görev uyuşmazlığı nedeniyle cezaevinde kaldı. Albaylar Necmi Yıldırım ve Koray Eryaşa, Yarbay Tamer Çetin ve Astsubay Adnan Yılmaz, İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde halen tutuklu bulunuyor. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, yetkili mahkemeyi belirleyince askerler tahliye talebinde bulunabilecek. İstanbul'da 3 yıl önce Askeri Casusluk operasyonu kapsamında tutuklanan ve yaşadıkları mağduriyete isyan eden Eryaşa ve Çetin, tutuklu bulundukları cezaevinden bir mektup kaleme alarak "Paralel yapı hayatımızı kararttı" dedi. Mektupta, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Casusluk ve usulsüz dinleme" operasyonları kapsamında tutuklanan polislerin aldıkları taltif maaşları ve edindikleri mal varlıkları için çarpıcı açıklamalar yer aldı. Eryaşa, 220 milyon liralık bütçenin 150 milyonunu kendilerine aktaran 'A Takımı' polislerin edindikleri mal varlıklarıyla ilgili olarak "haram lokma" mesajı verdi. Çetin ise "Şantaj düştü, fuhuş çöktü, casusluk kaldırıldı. Bu hukuksuzluğa son verilsin" dedi. İşte subayların anlattıkları:

'ÇOCUKLARIMIZ OKULU BIRAKTI'

"Çocuklarımız okullarını bıraktı, maddi zorluklar nedeniyle avukat tutamadık. Evlerimizi sattık. 35 yıldır ordudayım. Bizim yaptığımız görev sürelerinin yarısı kadar görev süreleri olmalarına rağmen, bizlerin hayallerini dahi kurmadığımız lüks villalarda oturduklarını gördük. Televizyonlarda yedikleri kul haklarını unutarak haram yemediklerini haykırmaları ise bu görüntülerden sonra hiç inandırıcı değil. İhanete uğradık, sırtımızdan vurulduk ama yıkılmadık.

Dijital delillerle ilgili bilirkişi raporu alınması için mahkemeye yapılan bütün taleplerimiz reddedildi. Duruşmalar ilerledikçe şantaja uğrayan hiçkimse çıkmadığından şantaj düşmüştür. Fuhuş yaptırıldığı iddia edilen tek bir hanımefendi mahkemeye bekaret raporunu sununca fuhuş da çökmüştür. Casusluğa aracılık ettiği iddia edilen kişilerden birinin sınır dışı edildiği, diğerinin de AB üyesi bir ülkenin vatandaşı olduğu ortaya çıkınca casusluk da kaldırılmıştır. Düzmece deliller ile suçlandık, cezalandırıldık ve hapisteyiz. Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından aylardır yetki uyuşmazlığı çözülmemiş, davaya bakacak bir mahkeme atanmamıştır. Bu hukuksuzluklara son verilsin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber