Depreme karşı seferberlik

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 506 okulu güçlendirerek eğitim hizmetine sundu. Birim, İSMEP kapsamında İstanbul'da olası depreme karşı 44 okulu daha güçlendirecek.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ağustos 2014 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Depreme karşı seferberlik

ERCAN ÖZTÜRK

OLASI bir depreme karşı okulların güçlendirilmesi çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), kamu binaları arasında önceliği okullara verdi. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP), Marmara depremi sonrası yenileme ve güçlendirme çalışmalarına imza attı. İSMEP'in İstanbul genelindeki okullarda yaptığı güçlendirme çalışmaları kapsamında 506 okul depreme dayanıklı hale getirildi.

149 okul yıkılıp yeniden yapıldı.

26 okul yeniden yapıldı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 84 okulun güçlendirilmesi ve depreme dayanıklı olmayan 175 okul binasının yıkılarak yeniden yapımı 2013 yılı sonu itibariyle tamamlandı. İSMEP Projesi kapsamında 506 okulun güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

34 okulda ise güçlendirme çalışmaları sürüyor. 26 okulun ise yeniden yapım çalışmaları devam ediyor.

YURTLAR DA TADiLATA ALINDI

İç kaynak kullanılarak 7 sosyal hizmet binası, 2 yurt binasının yanı sıra, İSMEP Projesi kapsamında da Kadırga Yurdu, Fatih, Avcılar Atatürk, Vezneciler ve Kadıköy Özmen Aktar Kız Yurdu ile Edirnekapı Erkek Öğrenci'yle Şişli Hürriyeti Ebediye Erkek Öğrenci Yurtları depreme karşı güçlendirildi.

Toplam maliyet 55 milyon lira

İSMEP kapsamında, kentteki 44 okulun daha depreme karşı güçlendireceğini vurgulanan Vaililik, "Güçlendirme çalışmalarının toplam maliyeti 55 milyon 38 bin 381 lira. 44 okulda bin 189 derslik bulunuyor, 48 bin 874 öğrenci eğitim görüyor" ifadeleri kullanıldı. Proje kapsamında bugüne kadar 540 okulun güçlendirildiği kaydedilen açıklamada, 2006'dan bu yana birçok kamu binasında da benzer çalışmanın yapıldığı ya da yıkılarak yeniden inşa edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber